Habtur considera que la regulació del lloguer turístic de Cort és un "fracàs"
La patronal del lloguer turístic anuncia un recurs contra la zonificació de l'Ajuntament de Palma, que qualifica d'"anticonstitucional"
PalmaLa patronal del lloguer turístic Habtur ha anunciat aquest dimecres que ha interposat un recurs contenciós administratiu contra la zonificació del lloguer turístic aprovada per l'Ajuntament de Palma, una mesura que ha qualificat de "fracàs". En lloc d'abaixar el preu del lloguer residencial, ha augmentat, i el parc d'habitatges tampoc no s'ha ampliat", ha explicat aquest dimecres la gerent d'Habtur, Maria Gibert.
Segons Gibert, la regulació municipal va "en contra de la lliure competència" i pateix de "manca de proporcionalitat i de rigor", a més de mostrar "signes de discriminació i arbitrarietat".
Tomás Villatoro, l'advocat que s'encarrega del recurs, ha indicat que permetre el lloguer turístic només en habitatges unifamiliars, prohibint-lo als plurifamiliars, "és una mesura discriminatòria" que va en contra del "principi d'igualtat".
"L'Ajuntament al·legava motius de convivència social, la manca d'oferta per a la població resident i problemes mediambientals, causats pels increments del consum", ha explicat Villatoro. "Cap dels arguments de l'Ajuntament va acompanyat d'una mètrica que els justifiqui", ha continuat l'advocat, qui considera que, amb aquest tipus de regulació, "les administracions emmascaren que podrien haver desenvolupat projectes d'habitatge social i no ho han fet".
Segons Villatoro, l'Ajuntament de Palma ha vulnerat tres principis constitucionals: "el d'igualtat, el dret a la propietat privada i el dret a la llibertat d'empresa", així com la directiva europea de serveis. "Hem guanyat sentències a comunitats com Madrid, les Canàries o Andalusia, i els tribunals defensen que la directiva de serveis és clara: no es poden posar barreres d'entrada per raons polítiques o econòmiques", ha assegurat.