Saturació turística

Habtur fa un 'crowdfunding' per a una campanya de "dignificació del turisme vacacional"

La patronal vol "defensar el dret de milers de famílies que lloguen ca seva a viatgers per conservar el seu patrimoni"

Turistes arrosseguen maletes de viatge al centre de Palma.
04/09/2024
1 min

PalmaLa patronal del lloguer turístic Habtur va llançar el 15 de juny una recaptació de doblers per crear una campanya de "dignificació del turisme vacacional", tal com consta a la plataforma de micromecenatge GoFundMe. "Volem defensar el dret de milers de famílies que lloguen ca seva a viatgers per conservar el seu patrimoni", argumenta l'entitat, a més d'assegurar que "el turista que s'allotja a un habitatge és més familiar, allarga més l'estada i té una despesa per persona més gran". Habtur també subratlla que "els beneficis que genera el viatger d'habitatges repercuteixen directament en l'economia i la societat balear, ajuden en el desenvolupament local i a desestacionalitzar". D'aquesta manera, l'entitat assegura que aposta per "un turisme de qualitat", "una redistribució justa dels beneficis del turisme" i "la conservació del patrimoni balear".

"La necessitat d'un turisme de qualitat, que respecti tant el viatger com l'entorn local, és avui més urgent que mai", assegura la patronal, segons ha informat l'agència EFE. Habtur també sosté que "l'impacte positiu del turisme residencial a les Balears és innegable".

Malgrat que l'objectiu de l'entitat és recaptar 10.000 euros, durant els tres mesos que fa que està en marxa, només n'ha aconseguit 4.285, gràcies a 47 donacions. Les quantitats que aporten els donants oscil·len entre un mínim de 20 euros d'un particular i els 500 euros que va aportar una immobiliària. La darrera donació es va fer fa una setmana.

L'ARA Balears ha contactat amb Habtur per saber en què consistirà aquesta campanya de dignificació del lloguer turístic, però la patronal ha indicat que de moment no se sap quines accions es duran a terme i que a hores d'ara està en fase de recaptació.

stats