Vidal ha assenyalat que actualment hi ha una ocupació del 47% de la planta hotelera i que s'espera que a finals de juliol arribi al 60%. El mes d'agost la previsió és del 35% i del 42% al setembre. "A l'octubre continuarem per mantenir viva la torxa del turisme a Mallorca, per fer veure que ho sabem fer", ha dit Fernández.
Els hotelers creuen que el tancament dels carrers del 'Jamón' i de la 'Cervesa' es podia haver evitat amb més presència policial
Reclamen més actuació dels cossos de seguretat i també més neteja i gandules
Palma"Estam farts de sentir notícies que només afecten cent metres de carrer en una platja de cinc quilòmetres", assenyala la presidenta de l'associació d'hotelers de la Platja de Palma, Isabel Vidal, en referència al tancament dels carrers del 'Jamón' i de la 'Cervesa' que ha duit a terme el govern després de produir-s'hi diferents aglomeracions. Sense qüestionar la decisió, Vidal creu que es podria haver evitat amb més presència de la Policia Local, Nacional i la Guàrdia Civil. A més d'augmentar els efectius policials, els hotelers reclamen més neteja i més gandules.
Es queixen que fa 20 anys que demanen el mateix. "Estam cansats que no hi hagi suficient presència policial i que no s'apliquin les ordenances ni tampoc el que diu el decret d'excessos. Amb això n'hi hauria d'haver prou per posar fi al que s'ha vist en uns vídeos", ha dit la presidenta de l'associació hotelera de la Platja de Palma, a la qual hi ha 110 hotels adherits. Vidal assegura que amb el tancament dels carrers no s'erradica el turisme de gatera, perquè els joves també es desplacen a fer botellada al carrer o a la platja.
Vidal també ha fet referència a les declaracions fetes pel conseller Iago Negueruela, qui va dir que no volia aquest tipus de turisme. "No són els turistes el que no volem, són els comportaments incívics el que no volem, que se solucionen amb presència policial, formació i informació en els mercats emissors", assenyala Vidal, que ha aprofitat per criticar com es va donar la informació de l'obligatorietat de dur mascareta per part del Govern balear. "Es va amollar la bomba de les mascaretes i els mercats emissors no sabien què passava", ha dit Vidal.
D'altra banda, José Antonio Fernández, vicepresident de l'associació hotelera, lamenta que tot l'esforç que ha fet la planta hotelera de la zona per adaptar-se a les mesures contra la covid-19 i tot el que s'ha fet els darrers anys per renovar-la, a més dels "senyals positius que va donar Mallorca al món amb la seva prova pilot", quedi en no res per aquestes imatges que no són representatives de tota l'oferta. Unes imatges que, segons ha confirmat, han fet reaccionar els països dels governs emissors per demanar explicacions al govern espanyol, el qual les ha traslladades al Govern balear. Fernández ha assenyalat també que el sector de l'oci encara no ha fet la renovació que sí que ha fet el sector hoteler, i ha convidat l'Administració i el sector a seure i parlar del tema.
Fernández ha remarcat la necessitat de fer neta aquesta zona de la Platja de Palma, ha dit que al carrer hi ha un excés d'excrements i que la clientela que hi ha són famílies que no haurien de patir aquesta insalubritat. I ha recordat que l'any passat Emaya feia net el carrer del 'Jamón' cada nit. També ha valorat positivament la voluntat negociadora de l'Ajuntament de Palma amb l'empresa concessionària de gandules Mar de Mallorca, i ha criticat amb duresa l'empresa, que diu no vol posar el servei fins que acabin les negociacions: "No és lògic que la concessionària tingui com a ostatges els ciutadans i els turistes"