Turisme

Els hotels pitiüsos, els més cars de tot l'Estat aquest estiu

Les Balears acaparen el 25% dels 48 milions de pernoctacions a establiments hotelers durant l'agost a Espanya

Un hotel de la zona de Platja d'en Bossa, Eivissa.
24/09/2024
2 min

PalmaEls hotels de les Balears, i els de les Pitiüses en particular, continuen beneficiant-se de l'augment de la demanda estrangera per visitar les Illes. Segons les xifres de l’Institut Nacional d’Estadística (INE), Eivissa i Formentera han cobrat els preus hotelers més cars de l’Estat aquest estiu, amb una tarifa mitjana diària de 263 euros aquest agost.

Només Màlaga, amb preus de 191 euros de mitjana, i Menorca, amb 215 euros, s’hi poden acostar. L’oferta hotelera mallorquina ha assolit el mes d’agost uns preus mitjans de 174 euros, si bé segons les dades de l’INE hi ha zones amb preus més elevats, com és el cas del terme municipal de Calvià, on la tarifa mitjana diària és de 184 euros.

 Els preus de les Pitiüses no només han estat els més elevats, sinó que també són els que més han pujat, amb un increment d’un 9% respecte del mes d’agost de 2023 –l'augment va ser del 15% el juliol. Aquest encariment no ha tingut cap impacte negatiu en l’ocupació, que s’ha mantingut molt elevada tant a Eivissa com a Formentera.

Mallorca també ha experimentat un increment dels preus superior al 10%, mentre que Menorca només ha pujat un 3% aquest estiu. De fet, l'encariment de les habitacions d'hotel a les Balears és el més significatiu de les principals zones turístiques de l'Estat, amb l'excepció de Menorca.

Dos milions de turistes als hotels durant juliol

D'altra banda, més de 2,4 milions de persones varen visitar les Balears al juliol, i 2 milions d'aquestes varen pernoctar a la planta hotelera de les Illes. Pel que fa al nombre de pernoctacions de l'agost, el 2024 també ha tornat a polvoritzar rècords, tant en l’àmbit balear com en l’estatal. A les Illes hi va haver 12 milions de pernoctacions –2 milions de visitants van dormir una mitjana de sis nits. Aquesta xifra és la més elevada dels mesos d’agost comptabilitzats.

A l’Estat el nombre de pernoctacions va arribar als 48 milions, amb un increment del 2,6% respecte de l’any anterior. Una altra xifra significativa és que les Illes van acumular el 25% (12 milions) dels 48 milions de pernoctacions generades en el total de l’oferta turística d’Espanya. La gran força del turisme internacional ha ocupat una mica d’espai del mercat nacional, que ha experimentat una baixada de l’1,3% pel que fa al volum de turistes.

stats