Identifiquen Bartomeu Cabanellas i Joan Domingo entre les víctimes del cementeri de Calvià
Tenien 30 i 33 anys quan foren assassinats pels botxins
PalmaIdentifiquen les restes dels pollencins Bartomeu Cabanellas i Joan Domingo entre les víctimes localitzades durant la intervenció del cementeri de Calvià el 2018. Les diferents anàlisis de les restes localitzades a les fosses de Calvià durant la intervenció feta per l'equip d'Arazandi l'octubre de 2018 n'han permès la identificació. La de Bartomeu Cabanellas s'ha realitzat a través d'una mostra òssia de les restes que ha estat comparada amb una mostra d'ADN d'un familiar. Per la seva banda, Domingo va ser identificat per la compatibilitat de tota la informació de caràcter històric, arqueològic i antropològic del cas.
Cinc identificacions a Calvià
Les exavacions al cementeri de Calvià han permès recuperar un total de deu víctimes. La identificació de Bartomeu Cabanellas i Joan Domingo se suma a les de Josep Pont, Joan Ferrà i Juana Baño. Fins avui, s'han identificat 59 víctimes de la repressió franquista, gràcies a les anàlisis d'ADN i a estudis antropològics.
Bartomeu Cabanellas Botia
Era natural de Pollença i va ser director de la revista Adelante i regidor de l'Ajuntament de Pollença. Cabanellas va ser detingut i tret de la presó de Pollença i assassinat el 30 de setembre de 1936 al km 9 de la carretera de Palma a Andratx. Tenia 33 anys i el seu cos va ser enterrat a la fossa comuna del cementeri de Calvià. Era fill de Josep Cabanellas i de Trinidad Botia. Estava casat amb Joana Aina Cabrer Mariano i no van tenir fills.
Joan Domingo Covas
Era natural de Pollença i va ser mariner i president d'Esquerra Republicana Balear del Port de Pollença. Domingo va ser detingut i tret de la presó de Pollença i assassinat el 30 de setembre de 1936 al km 9 de la carretera de Palma a Andratx. El seu cos va ser enterrat a la fossa comuna del cementeri de Calvià. Joan Domingo Covas tenia 30 anys quan el van matar. Era fill de Pere Josep Domingo i de Francesca Covas.