Impulsa Balears llança la primera marató per incentivar la transició circular a les Illes
Es tracta d’una competició d’innovació que cercar donar solucions als reptes que afronten les companyies participants en matèria d’economia circular
PalmaAmb motiu del Job Day, esdeveniment organitzat per apropar els estudiants de la UIB al teixit empresarial, Impulsa Balears ha llançat, juntament amb set empreses del seu patronat, la primera edició del Circular Innovation Hackathon. Es tracta d’una competició d’innovació, en format 24 hores, que cerca donar solucions als reptes reals que afronten les companyies participants en matèria d’economia circular i amb un gran repte al centre: contribuir a la transició circular del sistema turístic balear.
La competició tindrà lloc els dies 21 i 22 d’abril, en el recentment inaugurat Innovation Palma Hub d’Hotelbeds, companyia que actua, en aquesta ocasió, com a col·laborador de negoci. També hi participen, en la mateixa qualitat, Autovidal, Estel Ingenieria y Obras, Hipercentro, Grupo Iberostar, Sampol Ingeniería y Obras i Tirme, companyies referents en els seus sectors que aposten fermament per l’economia circular, la innovació i el talent.
La marató en innovació circular es presenta així com una oportunitat inigualable per connectar actors del sistema turístic regional: empreses, talent jove i entitats educatives. Tal com indica Antoni Riera, director tècnic d’Impulsa Balears "és altament rellevant involucrar el talent jove, innovador, amb moltes idees disruptives, en l’aposta de futur que des de l'empresa forjam per a les Illes". Els participants tindran la possibilitat d’entaular converses amb alts executius de companyies de gran renom a escala estatal i internacional, crear llaços professionals, posar-se al límit com a individus i com a equip i viure una experiència molt enriquidora des del punt de vista personal i acadèmic, tot aprofitant, a més, l’aparador que suposa l’esdeveniment per al seu futur laboral.
Vuit reptes circulars per a 200 estudiants de Formació Professional
En conjunt, les empreses participants formularan vuit reptes al voltant dels àmbits prioritaris d’acció que preveu reN · Moviment regeneratiu per al futur de les Balears. És a dir: aigua, energia, aliments, materials, mobilitat i territori i mar. A la resolució de cada repte s'enfocaran cinc equips formats per cinc estudiants cadascun.
El procés de selecció per cobrir les 200 places disponibles amb els millors alumnes de les diferents institucions educatives de les Balears ja ha començat aquest dimarts i es pot fer efectiu al web de la companyia dedicada al desenvolupament d’estratègies, plans i programes d’innovació oberta que ha estat seleccionada per dur a terme l’organització i la gestió d’aquesta competició. Tot i que l’abast de Circular Innovation Hackathon és regional, es propiciarà també l’atracció de talent estatal i internacional, cosa que aporta un valor afegit incalculable, ja que "els participants es podran desenvolupar i coordinar amb gent de formació molt diversa, amb una experiència molt diferent", destaca Antoni Riera.
Des del moment en què els participants formalitzin la seva inscripció no estaran sols, ja que tindran un equip de suport que els assessorarà. A més, prèviament rebran formació en matèria de metodologies d’innovació. Els participants elaboraran les propostes el proper 21 d’abril. Aquest mateix dia, compartiran amb les empreses els darrers consells per al disseny de la seva solució. Dia 22 d’abril deliberarà el jurat i es triaran les millors idees per a cadascun dels vuit reptes. Posteriorment, l’equip guanyador visitarà les oficines de la companyia amb què ha treballat per conèixer de manera més propera els seus responsables i valorar les possibilitats d’implementació i continuïtat de la solució aportada.