Incidència
Societat Act. fa 0 min

Una incidència fa caure els sistemes d'Aena i provoca una gran retenció als aeroports de les Balears

Aena assegura que comença a recuperar alguns dels sistemes

ARA Balears
1 min
Caos a l'aeroport de Palma arran de la caiguda del sistema d'Aena

Una incidència en els sistemes d'Aena està provocant importants embossos als aeroports de les Balears i d'arreu de l'Estat. De fet, a hores d'ara a l'aeroport de Palma hi ha retencions i retards de vols a causa d'aquesta fallada tècnica. De moment, es desconeixen les causes que podrien haver provocat la incidència, malgrat que l'empresa ha assegurat que els serveis tècnics "treballen per solucionar-ho tan aviat com sigui possible".

La situació afecta tots els aeroports de l'Estat i es desconeix si la solució serà ràpida o pot allargar-se durant hores. Cal recordar que la incidència afectarà moltes persones, ja que, sent divendres i en temporada alta, són moltes les persones que aprofiten per viatjar.

Centenars de persones han patit retards o han perdut els vols a causa de la incidència

Aena assegura que comença a recuperar alguns dels sistemes

Aena ha començat a recuperar alguns dels seus sistemes després d'haver sofert els efectes de la caiguda de Microsoft, que està afectant, sobretot, a la facturació i als punts d'informació al passatger. Així, el gestor aeroportuari informa que tots els aeroports estan operatius, però que hi ha lentitud en alguns processos. A més, assenyala que altres gestors aeroportuaris i aerolínies afectats estan tractant de recuperar els seus sistemes. Des d'aquest matí, un problema d'actualització de l'empresa de seguretat cibernètica Crowdstrike ha provocat la caiguda de Microsoft, Aena i altres empreses del sector energètic, bancari i mitjans de comunicació. Microsoft està investigant la situació.

stats