Societat15/03/2018

El nou Institut d'Ensenyament a Distància de les Illes Balears començarà el curs 2018-2019

A través de l'IEDIB, els majors de 18 anys podran fer el Batxillerat o cursos de Formació Professional a distància

Maria Cifre
i Maria Cifre

PalmaLa Conselleria d'Educació ha presentat aquest dijous la creació de l'Institut d'Ensenyament a Distància de les Illes Balears (IEDIB), que es posarà en funcionament el proper curs 2018-2019. Actualment, a les Balears hi ha aproximadament 2.500 alumnes que duen a terme algun tipus d'estudi de l'oferta pública d'ensenyament a distància. Després d'analitzar la situació d'aquests estudis a les Illes, la Conselleria ha conclòs que són escassos i dispersos i que no assoleixen tot el seu potencial. Per aquest motiu, ha decidit "revisar, ampliar i millorar l'oferta formativa i reforçar en profunditat els estudis a distància", ha explicat durant la presentació el director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante.

Martí March ha explicat que la creació de l’IEDIB és un punt de partida. “Actualment, a Balears, hi ha estudis a distància, però volem que facin un bot qualitatiu per diversos motius: en primer lloc, perquè creim que la demanda que hi ha en el present i que hi pot haver en el futur ha de tenir en compte les tecnologies per permetre itineraris formatius individuals; en segon lloc, perquè és una manera que les persones que no han pogut continuar els seus estudis postobligatoris ho puguin fer, cosa que contribuiria a la reducció d’abandonament prematur i, finalment, perquè pensam que l’actual organització de l’oferta educativa a distància necessita una remodelació”.

Cargando
No hay anuncios

Els estudis de l’IEDIB s’adreçaran a totes les persones majors de 18 anys que no hagin pogut continuar els estudis post obligatoris per motius diferents i que ara vulguin estudiar de manera no presencial. Els cursos es duran a terme en un entorn de treball a distància en línia segons models pedagògics molt avançats, com ara els de l’Institut Obert de Catalunya (IOC) o de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Es preveu que el primer curs hi hagi aproximadament 25 professors. La plantilla augmentarà a mesura que augmentin el nombre de matrícules. “El nostre objectiu és, com a mínim, triplicar l'alumnat en tres cursos, en el marc de les mesures per reduir l’abandonament prematur i facilitar la formació al llarg de la vida", ha explicat Morante. Els professors i els alumnes mantindran el contacte a través d'un entorn virtual d'aprenentatge, tot i que els estudiants podran accedir a assessorament personal a través de diferents centres col·laboradors, on també és possible que es facin alguns dels exàmens.

La proposta serà presentada la setmana vinent a la Mesa Sectorial d’Educació i es preveu que al llarg de properes setmanes s’aprovi el decret de creació de l’IEDIB i l’ordre reguladora dels ensenyaments a distància a les Illes Balears.