Societat27/05/2019

La intolerància no va causar la mort de la nina de La Salle, segons la Societat Espanyola d'Al·lergologia

L'entitat assegura que cal diferenciar entre aquesta reacció aversiva i les al·lèrgies alimentàries

Ara Balears
i Ara Balears

PalmaLa Societat Espanyola d'Immunologia Clínica, Al·lergologia i Asma Pediàtrica (SEICAP) ha advertit, després que una nina de cinc anys morís divendres passat al col·legi La Salle de Palma, que una intolerància alimentària no pot causar una anafilaxi, i, per tant, tampoc la mort. Tot i que encara es desconeix la causa exacta de la seva mort, la SEICAP ha advertit aquest dilluns a través d'un comunicat i segons ha informat Efe que les intoleràncies i les al·lèrgies alimentàries són diferents.

Les intoleràncies alimentàries es confonen sovint amb les al·lèrgies "perquè les mesures que s'han de prendre són les mateixes: evitar ingerir l'aliment". "Però cal tenir clar que les conseqüències són diferents. De fet, els intolerants poden menjar petites quantitats de l'aliment sense veure compromesa la seva vida", sosté el doctor Echeverría. Els símptomes de les intoleràncies són de tipus digestiu i no al·lèrgic i, a més, la ingesta de l'aliment pot provocar mal crònic en l'intestí, "però mai una anafilaxi", assegura.

Cargando
No hay anuncios

L'entitat ha recordat que a les Balears existeix un programa denominat Alerta Escolar, que permet identificar per part dels centres educatius i dels serveis d'emergències els alumnes amb risc vital per poder actuar en cas que sigui necessari. Les intoleràncies alimentàries, com en els casos de la lactosa i el gluten, "sorgeixen per alteracions metabòliques que impedeixen que l'intestí absorbeixi determinats tipus de nutrients, cosa que provoca diarrea i còlics", ha indicat Luis Echeverría, coordinador del Grup de Treball d'Al·lèrgia Alimentària de la SEICAP.