Policies investigats pel cas Cursach denuncien el batle de Palma
La jutge que ha rebut la querella és la mateixa que va admetre la de Fevitur per la prohibició del lloguer turístic i que va investigar el cas Trens
PalmaL'Associació de Víctimes per Arbitrarietats Judicials (JAVA), fundada per 25 policies locals de Palma investigats arran del cas Cursach, ha presentat una querella contra el batle de Palma, Antoni Noguera, i el regidor d'Urbanisme, José Hila, en un moviment que sembla una revenja per la seva pròpia investigació. En concret, els implica en un presumpte delicte de prevaricació administrativa, segons ha publicat el diari 'Última Hora' per "haver permès el desenvolupament d'unes activitats sense les preceptives llicències habilitants" del Mercat Gastronòmic de Sant Joan, situat a l'Escorxador.
El jutjat d'Instrucció número 5 de Palma ha rebut la querella i ha obert unes diligències prèvies, segons segons 'Última Hora'. Ha reclamat els estatuts a l'associació, que vol exercir d'acusació popular però ha admès el seu escrit com una denúncia. La titular del jutjat és Ana María de San José, la mateixa jutge que el febrer va admetre a tràmit la querella de la patronal espanyola del lloguer turístic Fevitur contra Noguera per prohibir del lloguer vacacional en edificis plurifamiliars, i també la mateixa que va investigar el cas Trens arran d’una denúncia del PP contra l’exconseller de Mobilitat Biel Vicens i l’exdirector general de Mobilitat Antoni Verger, tots dos també de MÉS. La causa es va acabar arxivant, però va empènyer Verger fora de la política.
La querella apunta a deficiències en l'activació del sistema antiincendis del local que ja va implicar una sentència condemnatòria de l'Audiència Provincial fa tot just un any: 23.700 euros d'indemnització per a l'explotador de l'establiment. El document assenyala, a més, que Hila, quan era batle, "coneixia que l'activitat es desenvolupava sense cap llicència" però ho "va continuar permetent". Noguera també hauria tingut coneixement de la "inadequació normativa en què es trobava el complex", afegeix. Així mateix, s'hi esmenta el dipòsit de vehicles de Son Toells, que mancaria de mesures de protecció per evitar l'acció de líquids contaminants. Assegura, igualment, que Hila i Noguera també ho sabien i no varen fer res per resoldre-ho.