Ismael Alonso, director general de Personal Docent: "No som un deu, però en escola pública tampoc som un zero"

Alonso també s'encarrega dels centres concertats. El PSIB l'ha acusat de ser la "quota de l'escola catòlica dins Educació"

El director general de Personal Docent i Centres Concertats, Ismael Alonso.
3 min

PalmaEl director general de Personal Docent i Centres Concertats, Ismael Alonso, s'ha considerat apte per desenvolupar les tasques vinculades al seu càrrec. Així ho ha exposat en el marc de la Comissió d'Assumptes Generals del Parlament, que, a petició del PSIB, n'ha avaluat la idoneïtat. "No som un deu en totes les qüestions, i per això preferesc envoltar-me de gent millor que jo de la que pugui aprendre dia a dia. Puc aportar la meva experiència en temes sindicals i en la negociació de conflictes, així com en prevenció de riscos laborals i formació. La meva intenció és deixar les qüestions tècniques per als funcionaris, que en són els especialistes i ens fan intel·ligents als polítics", ha dit. "No som un deu, però en escola pública tampoc som un zero. Duia el 100% dels professors de Religió, que, que jo sàpiga, són de la pública, o no?", ha afegit.

Alonso també ha defensat la seva capacitat amb una menció a la final de Copa del Rei entre el Mallorca i l'Athletic: "Qui té la voluntat té la força. Això em va quedar gravat dissabte a Sevilla, quan els aficionats del Mallorca vàrem demostrar que quan volem podem superar tots els obstacles per molt nombrosos que siguin".

20 anys "fent feina pels treballadors"

El director general ha qualificat de "valenta" la decisió de crear una Direcció General de Centres Concertats, per donar resposta al prop de 40% d'escoles d'aquest tipus. Pel que fa al seu nomenament, ha defensat que Vera "ha elegit una persona de l'àmbit social que ha fet feina pels treballadors durant més de 20 anys". Ha recordat que des de l'any 1999 és docent en un centre concertat. "Hauria pogut canviar a la pública, però no", ha dit. També ha destacat la seva experiència com a sindicalista d'USO, el sindicat majoritari de l'escola concertada, i com a participant en l'elaboració del document Illes per un Pacte, l'embrió de la Llei d'educació de les Illes Balears (LEIB)

Des de l'oposició, el portaveu socialista Carles Bona l'ha acusat de ser "la quota de l'escola catòlica dins Educació". Per altra banda, li ha recordat que, en el marc d'una mesa feta aquesta legislatura, Alonso va afirmar que desconeixia el funcionament de l'escola pública. "Però vostè és el responsable de fer front a la manca de docents, a les places de difícil cobertura...", li ha dit Bona. Alonso s'ha defensat i ha assegurat que com a membre d'USO, posició que ocupava abans d'entrar a la Conselleria, també representava els centres cooperatius i laics.

Per la seva banda, MÉS per Mallorca, en veu de Maria Ramon, ha demanat a Alonso continuar amb el diàleg. "Ja hem vist que hi ha qüestions en les quals no n'hi ha i ja tenim la major part de la comunitat educativa en contra de certes decisions", ha dit, en referència al pla de segregació lingüística. "Vostè ve d'un sindicat i sap com costa arribar a consensos".

En el marc de la comissió, el PSIB també ha demanat a Alonso una valoració sobre el Centre de Formació de Directors (Cfirde), del qual els sindicats demanen reiteradament el tancament. "Ens agrada, però no com funciona. No ens agrada que tingui dos pressupostos sense aprovar. Si qualsevol departament té un límit de 15.000 euros per a contractes menors, tu no pots anar amb pressupostos de 45.000 euros", ha dit. Alonso ha demanat la intervenció dels comptes del Cfirde. "Vull saber per què el director, Manel Perelló, ha tingut més possibilitats de gastar-se doblers que ningú". El Cfirde, ha dit, "serà el que vulguin els directors, però amb normes".

stats