Gent gran
Societat 01/07/2024

Ja es poden presentar les sol·licituds per als viatges de l'Imserso d'aquesta tardor

L'Institut de Majors i Serveis Socials ha convocat 886.269 places per a persones grans que vulguin participar en el programa

ARA Balears
2 min
Turistes Imserso

PalmaLes sol·licituds per participar en el programa de turisme de l'Imserso de la temporada 2024-2025 es poden fer des d'aquest dilluns. Així, totes les persones grans que encara no estiguin incloses en aquesta iniciativa d'oci podran demanar la participació en aquest programa, que té previst començar els torns de vacances el mes d'octubre. Per a la nova temporada, l'Institut de Majors i Serveis Socials ha convocat 886.269 places per a persones grans que vulguin formar part del programa.

Les noves sol·licituds es poden presentar de l'1 al 22 de juliol, de manera telemàtica a través de la seu electrònica de l'Imserso o descarregant de la web el model de sol·licitud de participació i remetre'l per correu ordinari o mitjançant registres electrònics o oficines habilitades. Els majors que ja estan acreditats a la base de dades de l'Imserso per a la participació en el programa rebran als seus domicilis les cartes de renovació amb impresos de modificació de dades, en cas de canvis; si no n'hi ha, no cal fer cap tràmit.

El programa ofereix les següents modalitats de viatge: estades a zones de la costa peninsular de 10 i 8 dies a Andalusia, Múrcia, el País Valencià i Catalunya; estades de 10 i 8 dies a les Canàries i les Balears, i turisme d'escapada, amb estades de 4, 5 i 6 dies a circuits culturals, turisme de natura, capitals de província i ciutats autònomes de Ceuta i Melilla.

Quin és l'objectiu de l'Imserso?

L'objectiu del programa de turisme de l'Imserso és fomentar l'autonomia de les persones grans facilitant la possibilitat de desenvolupar activitats culturals i recreatives, contribuint amb això a millorar la salut i la qualitat de vida, a més de combatre i prevenir la soledat no desitjada, explica l'Imserso.

D'altra banda, aquest programa contribueix a potenciar el desenvolupament econòmic del sector turístic, reduint l'estacionalitat i mantenint l'ocupació i l'activitat econòmica durant la temporada baixa d'aquest sector.

stats