Els àudios de Bárbara Rey

Joan Carles I sobre els governs de Felipe González: "Han estat posant xoriços en lloc de professionals"

Nova tongada d'àudios del rei emèrit amb Bárbara Rey centrats en el declivi del PSOE als anys noranta

Felipe González i Alfonso Guerra, en una imatge d'arxiu al Congrés
ARA
09/10/2024
2 min

BarcelonaOk Diario pretén esprémer al màxim el filó que ha trobat en les gravacions a Joan Carles I que va fer al seu dia la vedet i amant del monarca Bárbara Rey. La nova tongada de fragments se centra en la crisi al PSOE de Felipe González, que va acabar amb la derrota electoral en els comicis del 1996. "En lloc de professionals han posat durant molts anys xoriços", li diu el rei emèrit (en l'època de les gravacions rei en actiu) a la seva amant. No devia faltar gaire per a les eleccions perquè la vedet li demana qui creu ell que guanyarà: "El PP, però no per majoria absoluta", respon Joan Carles, que afegeix que no entén com els ciutadans han continuat votant el PSOE durant anys. "S'han passat de la ratlla", insisteix en referència als casos de corrupció que carregaven els socialistes a la motxilla, com el cas Filesa de finançament il·legal, el cas del germà d'Alfonso Guerra, el cas Roldán o els GAL.

"Una persona lleial a mi li va dir a Narcís Serra [vicepresident del govern espanyol fins al 1995]: «El descrèdit que teniu és enorme. Porteu Felipe González a una plaça de toros a veure què passa». L'escridassada seria bestial", explica Joan Carles durant la conversa. Ara fa uns dies, a González se li va preguntar pels àudios que s'estaven fent públics. "No en tinc ni puta idea. No escolto aquests àudios, i ara que em dieu de què van, menys els escoltaré", va etzibar llavors, quan les converses de l'emèrit que s'havien fet públiques es referien a l'intent de cop d'estat del 23-F.

És Ok Diario el mitjà que controla la distribució d'aquests àudios enregistrats per Bárbara Rey i que el mitjà de comunicació atribueix a un presumpte xantatge de la vedet a la Corona. Ara fa uns dies el tema central de les converses que es van fer públiques versava sobre el general Alfonso Armada –un dels cervells del 23-F– i com havia callat estoicament durant els set anys que va haver de passar a la presó.

stats