Societat 07/11/2023

Joan Miralles (OCB): "L'acord del PP i Vox va en contra de les necessitats dels centres educatius"

El president de l'Obra assegura que aquesta mesura "no és una prioritat per a l'educació" i que vulnera el Decret de mínims

ARA Balears
2 min
Joan Miralles

PalmaEl president de l'Obra Cultural Balear (OCB), Joan Miralles, ha defensat aquest dimarts que l'acord signat pel PP i Vox per la lliure elecció de llengua a l'ensenyament "no només no va en la línia de garantir la igualtat d'oportunitats", sinó que, a més, "accentua la segregació lingüística i afecta de ple la cohesió social". Així ho ha assenyalat Miralles en una entrevista feta a l'informatiu del matí d'IB3 Ràdio. En aquesta línia, ha assegurat que l'acord "vulnera el Decret de Mínims" i que "va en contra de les necessitats actuals dels centres educatius", els quals, assegura, han indicat que "ara mateix no és una prioritat".

Així mateix, el president de l'Obra ha remarcat que "s'han d'adoptar les mesures necessàries per garantir que l'alumnat conegui les dues llengües, que es fomenti la cohesió social necessària" i que "en cap cas se segregui l'alumnat per motiu de llengua i que s'atenguin les necessitats reals dels centres educatius". "L'acord passa el problema i el conflicte als centres educatius", ha explicat, i ha afegit que "tota la comunitat educativa" ja s'ha pronunicat en relació amb el fet que aquest pla no és l'adequat per assolir els objectius esmentats i que, en la reunió que es va fer aquest dilluns a Ca n'Alcover, les entitats varen demanar la retirada "immediata" d'aquestes mesures que trenquen el consens lingüístic.

"El que no es pot fer és que, a través d'incentius econòmics, es fomenti que els centres tirin endavant aquests plans, siguin o no pilots, que no van en la seva línia, ha criticat.

Miralles també ha lamentat que la setmana passada, quan se'ls va convocar a la reunió "no va ser per pactar ni per negociar res", sinó per explicar-los els acords signats.

stats