Meteorologia
Societat 01/07/2024

Juliol entra amb canvi de temps a les Balears: s'esperen tempestes i rissagues

Es preveuen intervals de niguls, amb alguna precipitació feble i ocasional acompanyada de fang i probabilitat de ruixats ocasionals i dispersos

1 min
Temps inestable durant els pròxims dies a les Illes.

PalmaInici del juliol amb canvi de temps a les Balears, on s'ha activat l'alerta per pluja i per tempesta. Hi pot haver fins i tot calabruix. A Eivissa, Formentera i Mallorca hi ha avís groc per tempesta i pluja, que poden arribar a acumular 20 litres en una hora, segons les dades de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

Així, es preveuen intervals de niguls, amb alguna precipitació feble i ocasional acompanyada de fang, i entre mitjan matí i mitjan horabaixa, probabilitat de ruixats ocasionals i dispersos, que poden ser localment forts, amb tempesta i sense descartar alguna calabruixada. A mitjan horabaixa es tendirà a poc ennigulat.

La temperatura nocturna es mantindrà amb pocs canvis. La diürna, però, anirà en descens. Això es notarà de manera notable al nord de Mallorca. El vent, per la seva banda, serà fluix i variable. A mesura que passi el dia, la previsió és que tendeixi de fluix a moderat del nord i nord-est amb intervals de brises costaneres a Eivissa i Mallorca.

A Menorca, s'ha activat l'alerta taronja per un risc important de rissaga de fins a un metre d'altura, especialment al port de Ciutadella.

L'alerta s'ha activat a les quatre de la matinada i, en principi, es mantindrà fins al migdia, quan disminueixin les condicions atmosfèriques que provoquen aquestes oscil·lacions del nivell de la mar.

És el tercer avís de rissaga els darrers deu dies després dels episodis de fins a un metre i mig del 19 i 20 de juny i les oscil·lacions properes als 90 centímetres de la matinada de dissabte.

stats