Tribunals
Societat03/10/2024

Un jutge cita un amic de Joan Carles I arran d'un frau de 600.000 euros a Hisenda

Allen Sanginés-Krause haurà de declarar el 7 de novembre després de dos anys sense poder-lo citar

BarcelonaEl jutjat d'Instrucció número 29 de Barcelona ha citat a declarar el 7 de novembre l'empresari mexicà Allen Sanginés-Krause, amic del rei emèrit i investigat prèviament com el seu presumpte testaferro, per suposadament ajudar un dels metges de Joan Carles I a cometre un frau de 600.000 euros a Hisenda. Tot i que d'entrada és una citació presencial, la seva defensa encara té temps de demanar que es faci per videoconferència. Aquest cas fa dos anys que està obert. El principal investigat és el doctor Manuel Sánchez, especialitzat en tractaments antiaging a la Clínica DeSánchez, a la zona alta de Barcelona, que ja es va desentendre de les acusacions davant el jutge. També ho va fer la seva dona, que està investigada com a cooperadora necessària. La instrucció de la causa que es va obrir arran d'una querella de la Fiscalia no ha avançat fins ara perquè ha estat impossible d'interrogar l'altre sospitós de ser cooperador necessari en aquest delicte: Sanginés-Krause.

L'empresari mexicà viu a Londres i, com que no té cap domicili a Espanya, el jutge Santiago García no havia pogut citar-lo fins ara. De fet, fa uns mesos el magistrat va demanar col·laboració a les autoritats del Regne Unit per poder interrogar-lo. Al final no ha calgut una ordre internacional i Sanginés-Krause s'ha personat en la causa, com va avançar El Periódico i han confirmat a l'ARA fonts jurídiques.

Cargando
No hay anuncios

En la querella que va fer obrir el cas, la Fiscalia assenyalava que el metge Manuel Sánchez presumptament va defraudar un total de 604.0000 en les declaracions de l'IRPF del 2016, 2017 i 2018. Les rendes que el facultatiu va declarar són presumptament només "una mínima part de les que realment va percebre" aquells anys, segons la Fiscalia, que creu que va amagar 1,3 milions en total del que havia aconseguit de la seva "clientela d'elevada capacitat econòmica", com Joan Carles I.

Segons la tesi de la Fiscalia, ara el jutge instructor ha d'aclarir si Sánchez "va recórrer a una estratègia defraudatòria per a la qual va ser imprescindible la col·laboració" de la seva dona i de Sanginés-Krause. Suposadament, per amagar les rendes i evitar tributar l'IRPF van fingir que eren ampliacions de capital de la societat que hi havia darrere de la clínica mèdica, i que hauria subscrit una societat constituïda per Sanginés-Krause el 2015, just abans dels fraus que s'investiguen, i en què ell era l'únic participant.

Cargando
No hay anuncios

Escàndols al voltant del rei emèrit

A mesura que s’han anat succeint els escàndols del rei emèrit han anat apareixent a la llum pública tot un seguit de personatges pròxims a Joan Carles que fins llavors havien estat a l’ombra. El cas més conegut és el de la seva examant, Corinna Larsen, però han aparegut també altres noms com el de Pepe Fanjul, un magnat del sucre, o el del català Josep Cusí, que va pagar la meitat del viatge de noces dels actuals reis. I ara fa quatre anys van aparèixer també les figures del militar Nicolás Murga i del milionari mexicà Allen Sanginés-Krause, vinculats a l’ús de targetes opaques del rei emèrit. Aquest últim ara torna a estar en el centre de la polèmica i agreuja la crisi de la monarquia espanyola.

Cargando
No hay anuncios