El jutjat autoritza entrar per la força (si cal) per tomar els 12 apartaments il·legals de Cala Llamp
La policia local d'Andratx ja ha precintat la major part dels habitatges però encara ha trobat un matrimoni a un d'ells
PalmaEl culebrot de la demolició dels dotze apartaments il·legals de Cala Llamp (Andratx) ha rebut l’impuls que havia requerit l’Ajuntament i que no acabava d’arribar. El titular del jutjat Contenciós Administratiu número 1 de Palma ha autoritzat que el consistori andritxol entri a l’edifici per preparar l’enderrocament. I, si cal, ho podrà fer per la força. Aquesta autorització era imprescindible per demolir l’edifici il·legal, una situació que es remunta a fa prop de 15 anys i que s'ha dilatat per manca d’interès de l'ajuntament i per les estratègies judicials defensives dels propietaris.
La comissió municipal es va personar fa uns dies a l’edifici per començar ja a precintar els habitatges, i evitar que els propietaris hi puguin tornar a entrar i compliquin per enèsima vegada l’acció de la justícia. El gruix principal dels apartaments es va precintar i els titulars ja no hi poden accedir si no és amb autorització.
Això si, la Policia Local d’Andratx va descobrir durant la inspecció un matrimoni que encara viu a l’edifici. Es tracta d’una parella alemanya que va explicar als agents que fa set anys que viu a Cala Llamp,malgrat que va ser complicat l'enteniment amb els agents perquè els dos residents no parlaven ni català ni castellà. Així com van poder, els dos ancians van manifestar la seva preocupació per la situació, ja que desconeixien l’imminent enderrocament.
Els agents varen telefonar el propietari de l’apartament, i li varen remarcar la importància de resoldre aquesta situació, sobretot perquè els inquilins no tenien cap coneixement del procés final en el que es troben els tràmits per tomar els apartaments il·legals on encara hi viuen.
Es mesuren els fonaments
La comissió municipal va aconseguir prendre mides de tots els elements interiors, de la part estructural i dels fonaments de l’edifici, els quals no constaven al projecte de demolició. Per aquest motiu, l’arquitecte autor del projecte il·legal havia presentat un recurs demanant que, si no es tenia en compte aquesta zona, no es podria completar la feina. Fonts del cas consideren que va ser una estratègia per dilatar una vegada més el procediment, però ara ja sí que les dades formen part de l’expedient.
Davant de les incidències reiterades i dels intents d’evitar que es dugui a terme la feina d’enderrocament, el jutge del contenciós administratiu numero 2 de Palma ha autoritzat, a més de l’entrada a l’edifici per la seva demolició, l’auxili de les forces de l’ordre en el cas que sigui necessari per dur a terme d’una vegada el que es va sentenciar fa 15 anys.