Assetjament sexual
Societat 12/07/2024

L'exmonitor de la Fundació Natzaret podria ser jutjat pròximament per assetjament sexual

Aquest avanç processal no implica automàticament l'obertura de judici, però aplana el camí per seure a la banqueta l'exmonitor, denunciat per l'activista Antoni Estela

ARA Balears
2 min
L'advocat Francisco Ochoa, l'activista Antoni Eatela i la portaveu de l'ARDIP, Marga Mogica

PalmaEl Jutjat d'Instrucció número 5 de Palma ha rebutjat arxivar la denúncia contra l'exmonitor de la Fundació Natzaret acusat d'abusos sexuals, i en el seu lloc ha acceptat transformar el procés en procediment ordinari de sumari, com havia demanat la Fiscalia. Aquest avanç processal no implica automàticament l'obertura de judici, però aplana el camí per seure a la banqueta l'exmonitor, denunciat per l'activista Antoni Estela, un antic resident del centre, per fets ocorreguts en els anys vuitanta, quan era nin.

El seu advocat, Francisco Ochoa, ha informat d'aquesta novetat en una roda de premsa a la qual el mateix Estela ha rebut la notícia amb visible emoció. Pròximament l'advocat podrà presentar l'escrit d'acusació, on preveu aportar noves proves. El lletrat ha insistit en la rellevància d'aquest pas judicial en un cas d'aquestes característiques, perquè són fets ocorreguts fa dècades. El jurista apuntava que "l'assumpte des del punt de vista dels fets és clar" i el debat principal gira entorn de la prescripció del delicte. De fet, Estela ha afirmat que el va intentar denunciar el 2016 davant la Policia Nacional i no li van voler prendre la denúncia perquè consideraren que estava prescrit.

La interlocutòria del jutjat raona que, en aquesta frase processal, "l'exigible és l'evidència d'elements que permetin valorar la possible comissió del fet i la participació de l'investigat", i deixa la prova de càrrec per al judici. Per això rebutja les al·legacions de la defensa sobre la falta de proves: la fase actual no requereix "un judici de certesa sobre la realitat dels fets, sinó l'existència d'indicis que poguessin haver-se perpetrat". En aquest sentit, la jutgessa considera que els fets denunciats poden constituir un delicte continuat d'agressió sexual per part de l'exmonitor. Similarment, el jutjat també rebutja l'argument de la defensa per a arxivar-lo perquè els fets hagin prescrit, ja que entén que és una qüestió que excedeix a aquesta fase processal.

stats