Societat 16/08/2024

Katy Perry diu que va rebre una "autorització verbal" per gravar el videoclip a una zona protegida d'Eivissa

La Conselleria de Medi Ambient està investigant si la cantant va cometre alguna infracció

Ara Balears
2 min
Frame del videoclip de 'Lifetimes', la darrera cançó de Katy Perry

PalmaLa discogràfica de Katy Perry ha emès un comunicat en què assegura que va rebre "l'aprovació verbal" de la productora local per gravar el videoclip de la darrera cançó de l'artista americana al Parc Natural d'Eivissa (una zona protegida). "La productora de vídeo local ens va assegurar que es disposava de tots els permisos necessaris. Des de llavors hem sabut que hi havia un permís en tràmit, encara que se'ns va autoritzar verbalment a continuar endavant", han remarcat.

Aquesta és la resposta a la investigació que ha iniciat el Govern de les Illes Balears per aclarir si Katy Perry va cometre alguna infracció durant la gravació del videoclip de la seva darrera cançó (Lifetimes) a les dunes protegides de l'illot de l'Espalmador (que forma part del Parc Natural de ses Salines d'Eivissa i Formentera). La Conselleria va explicar també, mitjançant un comunicat, que la productora responsable de la filmació del vídeo de l'artista no va sol·licitar cap autorització per dur a terme el rodatge i ara els tècnics de Medi Ambient estan investigant si va tenir algun impacte mediambiental.

Tot i això, fonts del Govern de les Illes Balears han detallat que "en cap cas" no es tractaria d'un delicte per infracció mediambiental, ja que, tal com recull el punt 2 de l'Article 65 del Pla d'Ordenació dels Recursos Naturals (PORN), "la filmació de reportatges fotogràfics, cinematogràfics, videogràfics o de qualsevol altra mena que impliquin la presa d'imatges amb qualsevol medi i format amb una finalitat publicitària o d'exhibició comercial requereix l'autorització expressa de la Conselleria competent en matèria de medi ambient, sense perjudici d'altres autoritzacions que puguin atorgar les autoritats i organismes que corresponguin, inclosos els pertinents als drets de la propietat".

En el videoclip, gravat íntegrament a Eivissa, l'artista apareixia berenant de quelitas, a bord d'un vaixell enmig de la mar arribant a l'illa amb una veu de fons que diu: "Atenció, atenció, passatgers amb destinació a les Illes Balears, l'atracament del ferri..." i convivint a la pitiüsa major com una turista més (de luxe).

stats