Cala sa Nau
Societat 02/08/2024

L'Agència de Defensa del Territori paralitzar l'activitat de l'aparcament il·legal de Cala sa Nau

MÉS i Bloc per Felanitx, havien denunciat el cas a l'ens públic i al consistori

ARA Balears
2 min
Comunicat de paralització

PalmaL'Agència de Defensa del Territori (ADT) ha paralitzat l'activitat de l'aparcament il·legal de Cala sa Nau, ubicat a un espai natural protegit. Així ho ha informat aquest divendres, MÉS per Mallorca a través del seu portaveu Jaume Alzamora, qui s'ha mostrat satisfet. Alzamora ha recordat que tan MÉS per Mallorca com el Bloc perFelanitx havien presentat a principis de juliol dues denúncies davant l'Agència de Defensa del Territori i l'Ajuntament de Felanitx, respectivament, demanant la paralització i clausura de l'aparcament il·legal que l'empresa concessionària del servei municipal de platges explota de manera fraudulenta en aquest municipi del migjorn mallorquí.

L'explotació de l'aparcament, segons ha remarcat Alzamora, "era especialment greu, ja que està ubicat en una Àrea Natural d'Especial Interès i, per tant, compta amb una protecció especial". De fet, la parcel·la on es troba el pàrquing està no només està qualificada de ANEI, sinó que a l'àmbit territorial està protegit per xarxa natura 2.000, LIC i ZEPA. Així mateix, existeix degudament constatat l'àmbit d'interès comunitari 1240 "penya-segats en vegetació de costes mediterrànies amb Limonium spp. Endèmics".

MÉS per Mallorca havia demanat de manera formal, i a través d'una denúncia davant l'ADT, la paralització de l'activitat i la clausura del pàrquing. Després d'aquesta ordre Alzamora, ha recordat que el Consell de Llorenç Galmés "només actua quan les denúncies tenen una transcendència pública; ho hem vist en el cas de l'agroturisme il·legal de l'exconseller Porsell, el camp de polo de Campos o el cas de l'hotel il·legal del Port d'Alcúdia. Tres casos denunciats per MÉS per Mallorca i que el Consell ha afavorit dilatant els expedients o no actuant".

Alzamora també s'ha mostrat satisfet perquè els miviments de la batlessa del municipi que, en tenir coneixement de les denúncies, va anunciar la seva intenció de legalitzar l'aparcament a través del Decret de Simplificació Administrativa, no han tengut efecte. "El PP volia legalitzar aquest aparcament en una mostra més del seu urbanisme a la carta i de premi als infractors".

stats