EMT
Societat 21/08/2024

L'Ajuntament retira dotze autobusos de l'EMT després de dos incendis: "Se'n reduiran les freqüències"

La decisió s'ha pres en una reunió tècnica d'urgència en la qual s'ha acordat la retirada d'aquests autobusos articulats que arribaren fa quatre anys

ARA Balears
2 min
El bus en flames.

PalmaL'EMT ha anunciat aquest dimecres la retirada d'una dotzena d'autobusos de gas de la marca Scania després que dos vehicles de la mateixa marca i model hagin patit incendis en els seus motors en les passades setmanes. Segons ha informat l'Ajuntament de Palma en un comunicat, la decisió s'ha pres en una reunió tècnica d'urgència en la qual s'ha acordat la retirada d'aquests autobusos articulats que varen arribar l'octubre de 2020 i que en els últims dies han sofert alguns incendis en els seus motors.

Fa tres dies, un dels dotze autobusos de la marca Scania actualment operatius es va incendiar a l'altura de la presó de Palma, amb una pèrdua total del vehicle i aquest dimecres s'ha tornat a produir un nou incident de característiques similars.

"No és lògic que es produeixin aquests successos de manera repetitiva i que afecten directament la seguretat dels ciutadans", ha afirmat el regidor de Mobilitat i president d'Emaya, Toni Deudero. El regidor ha subratllat que el total de vehicles d'aquestes característiques que té l'EMT i que seran objecte de revisió és de 27. "Crida l'atenció que tots aquests autobusos sinistrats són del mateix model, compten amb la mateixa antiguitat, octubre del 2020, i porten realitzats pràcticament el mateix nombre de quilòmetres".

Les causes d'aquests incendis poden ser degudes a fallades per fatiga del material, encara que en els pròxims dies tècnics de Scania, així com pèrits i especialistes dels tallers de l'EMT analitzaran les causes que provoquen aquests incendis per a solucionar-les convenientment. "El que no podem permetre és que es tornin a produir aquests incidents. Som conscients que, amb la decisió de suspendre el servei d'aquest model de vehicle, es veuran reduïdes les freqüències diàries amb minvament de la prestació del servei, per la qual cosa estudiarem vies alternatives perquè aquesta reducció no afecti el servei diari i als ciutadans. El primer és la seguretat dels usuaris i treballadors" ha conclòs.

stats