Meteorologia

L'arribada d'un front atlàntic podria deixar plogudes i tempestes a partir del dimecres a les Balears

La previsió és que el dijous i el divendres estiguin marcats per precipitacions ocasionals i per la baixada de la temperatura

Rècords de precipitacions a 19 estaciones de l'Aemet a Mallorca i Menorca
ARA Balears
30/09/2024
2 min

PalmaL'arribada d'un front atlàntic podria deixar plogudes, acompanyades de tempestes fortes, a partir del dimecres a les Balears, tot i que la setmana comença amb temps estable a l'Arxipèlag. Segons ha recollit Europa Press, el portaveu de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) a les Balears, Miquel Gili, ha detallat que aquest dilluns el temps estarà marcat per cels estirats i un lleuger augment de les temperatures màximes, que se situaran al voltant dels 24 i els 28 graus. A més, el vent bufarà fluix de sud-oest i també de l'embat.

Dimarts el cel serà poc nuvolós a l'Arxipèlag, tot i que a la nit hi haurà intervals que ho seran. Així mateix, podria donar pas a boires, alguna de matinal. El vent en general bufarà fluix del sud i sud-est i l'horabaixa serà de sud-oest.

Pel que fa a les temperatures, aquestes es mantindran amb pocs canvis, de manera que les màximes continuaran entre els 24 i els 28 graus, mentre que les mínimes se situaran entre els 13 i els 18 graus.

A partir de dimecres, la situació canviarà. Tot i que el dia comenci amb predomini de cel poc nuvolós a les Illes, a la nit aquest serà tapat, a causa de l'arribada d'un front atlàntic, que podria venir acompanyat de plogudes ocasionals a totes les illes. La temperatura, per la seva banda, pujarà. D'aquesta manera, les màximes podrien arribar als 30 graus en alguns indrets, i les mínimes, oscil·laran entre els 17 i els 21. El vent bufarà de fluix a moderat del sud-oest, i girarà a Mallorca i a Menorca al matí a component nord.

Cap al final de la setmana, dijous la jornada començarà amb cel tapat, pluja i alguna tempesta previsiblement forta. Això no obstant, el front atlàntic passarà aviat per l'Arxipèlag, de manera que, durant l'horabaixa, hi haurà intervals nuvolosos a Mallorca i Menorca i el cel tendirà a poc nuvolós a Eivissa i Formentera. També baixarà la temperatura. Concretament, les màximes s'espera que ho facin entre quatre i cinc graus, i passaran a situar-se entre els 21 i els 26 graus. Les mínimes també ho faran, fins a situar-se de nou en valors que estaran entre els 13 i els 18. El vent bufarà de fluix a moderat de direcció variable i augmentarà a partir del matí a nord i nord-est moderat amb intervals forts, especialment a Mallorca i Menorca.

Finalment, divendres es preveuen plogudes ocasionals a la zona nord de Mallorca i Menorca. Mentrestant, a les Pitiüses el dia seria poc nuvolós. La temperatura es mantindrà amb pocs canvis i el vent continuarà bufant de nord moderat, amb tendència cap a fluix al llarg del dia.

stats