Societat 30/08/2024

L’emblemàtica revista en català ‘Cent per Cent’ abandona el paper

Passarà a ser exclusivament digital i potenciarà la seva presència a les xarxes

Sebastià Vanrell
2 min
Un exemplar de la revista 'Cent per Cent'.

ManacorDesprés de 21 anys i més d’un milenar de números, la revista d’informació local Cent per Cent deixa d’editar-se en paper. Més de dues dècades que han vist canviar la societat manacorina a ritme setmanal i en català com a idioma vehicular. Ara, i a fi d’adaptar-se a nous formats, la revista passarà a ser exclusivament digital i potenciarà la seva presència a les xarxes.

“No ha estat per una motivació estrictament econòmica. La revista no té deutes i està ben estabilitzada”, explica el director, Antoni Riera, que apunta més a qüestions de motivació i energia. “Teníem ja un web que no podíem explotar com volíem perquè havíem d’estar pendents del paper, i això ara ens ajudarà a seguir més el dia a dia informatiu i poder penjar notícies i reportatges més ràpidament.

Tot i aquesta nova vida, Riera apunta al fet que “no deixa de fer pena que el format en paper no continuï, sobretot per determinats subscriptors, però al mateix temps ens fa molta il·lusió aquesta nova etapa que s’obri. Continuarem amb la mateixa línia editorial i informativa i tenim noves idees que volem anar desenvolupant”. Així mateix, no es descarta que el Cent per Cent continuï tenint alguna edició anual impresa, sigui com a anuari o amb un altre tipus de periodicitat. “La web ens farà guanyar en presència diària i destinar també tots els recursos humans a una sola via, que teníem una mica més desactualitzada per mor de voler prioritzar el paper”, diu Riera.

Han passat 1.051 dimecres de tancament d’edició. La primera revista va publicar-se dia 13 de desembre de 2002. La darrera en paper ha sortit aquest dijous. “Vull donar públicament les gràcies a tothom (que són desenes, centenars, milers de persones) que ha fet possible aquesta aventura analògica just quan començava la revolució digital. Avui no sabem si ens adaptam a la vida d’ara o si claudicam davant la insistent virtualització de tot”, apunta el director.

“Amb les dades a la mà, comprovam cada setmana que la incidència i la difusió a la nostra web superen amb escreix la que tenim a la nostra edició de paper. El manteniment de la publicació de paper ens suposa un esforç humà que hem vist que no té la compensació en difusió que caldria esperar”, lamenta l’equip de redacció. “És per això que, després de 1.051 edicions i més de 40.000 pàgines impreses, hem decidit escoltar els signes del temps i interrompre la nostra edició de paper. Ho feim amb gratitud infinita als nostres subscriptors, lectors, col·laboradors i anunciants, fidels durant tot aquest temps, però també amb il·lusió decidida per rellançar encara més la nostra web, que és un dels puntals informatius ara mateix a Manacor”.

“Però sabem que no hi ha més Déu que la insistència, que els miracles existeixen, que de la feina surt el profit, que de la fe neix l’esperança i que de la font de la gent en raja sempre amor”. A partir d’ara, Cent per Cent se’n va a l’altre costat de les pantalles (www.centpercent.cat), “i als carrers, sempre al costat dels qui malavegen fer poble. Amb un somriure i un lleu tel d’humitat als ulls, gràcies. De cor. De Manacor”, conclou Riera en un missatge publicat a les xarxes socials de la publicació.

stats