Macrogranja
Societat 20/09/2024

L'empresa de la macrogranja de Sineu es defensa: "Complim amb totes les mesures, són polèmiques artificials"

Es defensen de les acusacions i lamenten que s'hagin difós informacions "que no reflecteixen la realitat"

ARA Balears
2 min
Imatge virtual de les noves construccions per acollir 750.000 gallines

PalmaAvícola Son Perot, l'empresa que vol construir la macrogranja de Sineu, ha reaccionat a la denúncia de la Federació d'Associacions de Protecció animal de les Balears (Baldea) que assegurava que les condicions en què viuran les gallines si es duu a terme la macrogranja de Sineu són "insostenibles i incompatibles amb el benestar animal". A través d'un comunicat han assegurat que el projecte compleix "estrictament" amb la normativa vigent tant en matèria de benestar animal com mediambiental i que es tracta de "polèmiques artificials".

En el comunicat, han detallat que tant la futura macrogranja com totes les instal·lacions de l'empresa compten amb les certificacions necessàries, com la certificació de Benestar Animal AENOR, que garanteix que els animals són criats en condicions òptimes, respectant els més alts estàndards i la certificació Welfair™ en Benestar Animal que és l'únic certificat independent homologat per l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) en col·laboració amb l'Institut Basc de Recerca i desenvolupament Agrari (Neiker) basat en els referencials europeus Welfare Quality i AWIN® , que avalua i controla la qualitat del benestar animal, de manera exhaustiva, en les espècies: bovina, porcina, ovina i per a gallines, pollastres, conills i pollets.

D'altra banda, han explicat, també, que el projecte de Sineu inclou un sistema avançat de gestió de residus i mesures per a protegir l'entorn natural, així com el tema d'olors, ja que aquest tipus de sistemes de producció té un sota índex d'emissió d'olors. Pel que fa a la denúncia dels animalistes sobre el que es considera producte local de quilòmetre zero, Avícola Son Perot ha explicat que la llei estableix que tot ou posat en una granja mallorquina és de producció local.

Amb tot, lamenten que s'hagin difós informacions "que no reflecteixen la realitat del nostre projecte ni de les nostres intencions, ja que tota la producció serà de gallina camperola i en sòl, i reiterem la nostra disposició a dialogar amb tots els actors involucrats, incloses les associacions com Baldea, per a aclarir qualsevol malentès i continuar millorant sobre la base de les preocupacions legítimes de la comunitat".

Aquest és el segon comunicat que emet l'empresa aquesta setmana. Cal recordar que aquest dimecres va assegurar que estaven molt "sorpresos" davant el renou generat per la instal·lació de la infraestructura i va assegurar que encara no ha rebut cap comunicació respecte a les possibles deficiències en les quals estaria incorrent. "Prenem nota del malestar social que ha generat, però és un projecte per satisfer l'increment de la demanda", van defensar.

L'empresa va assegurar que "comprèn" les inquietuds dels ajuntaments, veïnat i entitats, i ha remarcat que està compromesa a prendre les mesures necessàries per respondre adequadament a totes les preocupacions ambientals i socials, a més de "complir tots els requisits legals i de benestar animal".

stats