Ajuntament

L'EMT no preveu que el transport públic de Palma sigui gratuït l'any que ve

Cort vol arribar als 110 busos elèctrics el 2027

El regidor espera poder bonificar alguns perfils a partir de l'any que ve.
21/10/2024
1 min

PalmaEl Consell d'Administració de l'EMT ha tirat endavant l'aprovació inicial del pressupost de l'entitat per a 2025, que no preveu que el transport públic de Palma continuï sent gratuït, segons ha fet públic l'Ajuntament de Palma mitjançant un comunicat, on assenyala que el ministre de Transports i Mobilitat Sostenible ha fet declaracions que apunten en aquest sentit. Els comptes de l'any que ve augmentaran 6,5 milions d'euros i superaran els 74 milions. A més, inclouran una partida de 12 milions dels pressupostos municipals per comprar busos elèctrics, encara que l'EMT també demanarà ajudes autonòmiques, estatals i europees amb l'objectiu d'arribar a 110 busos elèctrics el 2027.

D'altra banda, la Societat Municipal d'Aparcaments i Projectes (SMAP) també ha fet l'aprovació inicial dels pressupostos de 2025, amb una previsió de 19,2 milions d'euros d'ingressos i 19,1 de despeses. Una de les iniciatives que es preveu dur a terme l'any que ve és la tercera fase de l'ampliació de Bicipalma, amb 16 estacions noves.

Escoletes noves a Son Dameto i Son Gibert

Una altra entitat municipal que ha aprovat inicialment els pressupostos de 2025 és el Patronat d'Escoles Municipals, que gestionarà 11,2 milions d'euros (un 17% més que l'any passat). El pressupost preveu l'execució de dues escoletes, una a Son Dameto i una altra a Son Gibert, que ampliaran en 184 l'oferta educativa de Palma.

stats