Ciutadella
Societat 02/07/2024

L'esquerra acorda una moció de censura per fer fora el PP del govern de Ciutadella

El socialista Llorenç Ferrer serà investit nou batle el 19 de juliol i es repartirà la batlia amb el PSM el darrer any i mig de mandat

David Marquès
2 min
Ajuntament de Ciutadella.

PalmaEls tres grups d'esquerra a l'Ajuntament de Ciutadella han assolit finalment l'acord que negociaven des de principi d'any per tal de presentar una moció de censura que els permeti recuperar el govern municipal i fer fora el PP, que gestiona el Consistori en minoria des d'ara fa un any.

El PSOE i el PSM han convocat ambdues assemblees d'afiliats per a aquest dijous amb l'objectiu d'explicar a la militància els termes de l'acord i presentar l'endemà, divendres dematí, la moció de censura. Així, l'elecció del nou batle es farà el divendres 19 de juliol migdia.

El pacte, que també inclou el tercer grup en discòrdia, Ciutadella Endavant, estableix que el PSOE i el PSM es repartiran la batlia els tres anys que queden de mandat. El socialista Llorenç Ferrer Monjo, número 3 de la candidatura del PSOE, serà investit batle el primer any i mig, fins a principi de 2026, quan serà substituït fins al final de la legislatura per la portaveu del grup del PSM, María Jesús Bagur.

El futur batle, Llorenç Ferrer, té 58 anys, ha estat empleat de banca i té estudis en administració i finances. Prendrà el relleu de l'actual batlessa, Juana Mari Pons, qui ha fet valer ser la candidata més votada en les eleccions de l'any passat per governar en minoria, amb 9 dels 21 regidors de la Corporació, aquest primer any de mandat.

El desacord de l'esquerra a l'hora de negociar el pacte de govern serví en safata el govern al PP, que, tot i així, no ha pogut imposar les seves polítiques i especialment en els plens del darrer mig any ha perdut bona part de les votacions i ha hagut de dur a terme les iniciatives de l'oposició.

"El motiu? Ja es veia que realment els que decidíem érem nosaltres i era una qüestió aritmètica que havíem de regularitzar en algun moment", ha dit la secretària general del PSOE, Sandra Moll. La socialista, que ha renunciat a postular-se a la batlia, tot i ser l'actual nombre 1 del grup municipal, assegura que els mesos que han passat des del primer anunci de moció de censura, al febrer, "han servit per acabar de negociar i tancar l'acord".

L'encara batlessa, Juana Mari Pons, ha dit que no entén la iniciativa de l'esquerra, perquè "només se censura el que no es fa bé. Està demostrat que només volen cadira i poder".

stats