Successos
Societat 08/09/2024

L'estafa del fals inversor es cobra tres víctimes a Palma

Després d'una complexa investigació, es va aconseguir identificar l'autor, que va ser localitzat dimecres passat en un hotel a Eivissa

ARA Balears
2 min
La firma catalana Tous acaba de llançar el seu model Vibrant Sun, el més sostenible de tots. Està fet amb plàstic reciclat i amb niló recuperat del mar i reciclat. La corretja és de polièster reciclat i es carrega amb llum solar. Es pot mullar.

PalmaLa clàssica estafa del fals inversor s'ha cobrat tres víctimes a Palma recentment. Els objectius de l'estafador eren clars: persones de gran poder adquisitiu per temptar amb bones ofertes: rellotges o bicicletes d'alta gamma... a preus molt rebaixats. L'home feia servir diferents tàctiques per enganyar les seves víctimes, per aconseguir diners mitjançant engany. Fins ara s'han comptabilitzat tres afectats, dues dones i un home. El Grup de Delinqüència Econòmica i Delictes Tecnològics de la Policia Nacional de Palma, va dur a terme una investigació a conseqüència de tres denúncies sense cap relació entre elles per diverses estafes i en què es va comptar amb la col·laboració la Brigada de Policia Judicial de la Policia Nacional a Eivissa on es va capturar el presumpte autor.

En alguns casos, l'estafador es feia passar per una persona d'alt nivell econòmic, mentre que en d'altres afirmava tenir patrocinadors que li donaven suport financer. L'objectiu era guanyar-se la confiança de les seves víctimes a qui solia acostar-se en festes exclusives i establiments de luxe, aconseguint de les mateixes altes suma de doblers. El defraudat ascendeix a més de 73.000 euros.

La investigació es va iniciar arran d'una denúncia per estafa presentada a principis d'any per una dona que manifestava que va conèixer un home en una festa. L'home li va manifestar que després de deixar l'esport professional hauria heretat una gran fortuna i que la voldria invertir a les Illes. A poc a poc va anar guanyant la confiança de la dona i va aconseguir que li prestés una suma important de diners amb l'excusa que tenia problemes amb el seu banc de l'estranger i que posteriorment li tornaria. També li va demanar la targeta de crèdit per fer un pagament. Va acabant fent diversos pagaments sense el consentiment de la víctima. De la mateixa manera va aconseguir les dades d'una altra targeta amb què va fer operacions fraudulentes.

La segona víctima és un home que va ser enganyat després de conèixer l'estafador jugant a pàdel. Després de guanyar-se la seva confiança li va oferir una bicicleta d'alta gamma a un preu per sota del valor de mercat. Tot i haver-li efectuat el pagament d'aquesta, la bicicleta mai no li va ser lliurada.

La tercera víctima és una dona a qui va fer creure que era patrocinador d'una reconeguda marca de rellotges d'alta gamma. L'individu li va oferir una atractiva oferta per a la compra dels rellotges, cosa que va dur la víctima a lliurar importants sumes de doblers. No obstant això, mai no va rebre els rellotges.

Després d'una complexa investigació per part del grup de Delinqüència Econòmica i Delictes Tecnològics a Palma es va aconseguir identificar l'autor, que finalment, va ser localitzat dimecres passat allotjat en un hotel a Eivissa. Es va procedir a la seva detenció com a presumpte autor de diversos delictes d'estafa, passant a disposició judicial.

stats