Agressió sexual
Societat 31/05/2024

L'exgerent de l'Ibetec, Juan Antonio Serra, accepta dos anys de presó per agressió sexual

Costa evita pronunciar-se sobre la condemna i recorda que "fa mesos" que no és al Govern

ARA Balears
2 min
L'acusat davant el tribunal

PalmaL'exgerent de l'Entitat Pública Empresarial de Telecomunicacions i Innovació (Ibetec), Juan Antonio Serra Ferrer, ha acceptat un pacte amb les acusacions assumint una condemna de dos anys de presó (que no complirà) i multes, reconeixent així l'agressió sexual a una dona a un local de Palma i l'atac a un policia. Serra ha consignat 1.000 euros en el jutjat en concepte d'indemnització, motiu pel qual se li ha aplicat un atenuant de reparació del dany no entrarà a presó perquè se li ha concedit una suspensió de la pena, ja que no té antecedents penals.

Aquesta suspensió estarà en vigor sempre que no cometi cap altre delicte en els pròxims cinc anys i pagui les quantitats que falten per compensar a les víctimes. Com a part de l'acord amb la defensa, exercida per l'advocat José Ignacio Herrero, la Fiscalia i l'acusació particular -('agent agredit, assistit pel Sindicat Unificat de Policia amb el lletrat Eduardo Luna) han accedit a rebaixar la seua petició de condemna i el processat ha reconegut els fets.

D'aquesta manera Serra ha acceptat el relat de la Fiscalia, la qual cosa implica reconèixer que, al maig de 2022, en un local de Passeig Mallorca a Palma, va intentar besar i va llepar la cara a una desconeguda sense consentiment; i que va propinar una punyada a un dels policies que el detenir, quan intentava escapar-se. "M'adheresc", és tot el que ha dit Serra a la vista, a la pregunta de la jutge sobre si es conformava amb les penes. D'aquesta manera ha assumit una condemna per un delicte d'agressió sexual, un altre d'atemptat a agent de l'autoritat i dos delictes lleus de lesions. Per cadascun dels dos primers ha acceptat una condemna d'un any de presó i per cadascun dels lleus, 900 euros de multa.

A més d'aquestes penes, no podrà concórrer a llistes en processos electorals durant el temps de la condemna. Igualment se li imposa una ordre d'allunyament de 700 metres, durant cinc anys, en favor de la dona agredida; mesura de llibertat vigilada per cinc anys; i l'obligació d'assistir a un programa formatiu d'educació sexual. Així mateix, queda inhabilitat per treballar amb menors durant set anys. La Fiscalia demanava originalment tres anys i tres mesos de presó i el policia, cinc anys de presó. Anteriorment, Serra havia descartat un acord processal amb les acusacions perquè negava la seva versió. En el seu escrit de defensa va plantejar atenuants d'embriaguesa i de reparació del mal.

Costa evita pronunciar-se

El vicepresident i portaveu del Govern, Antoni Costa, ha evitat pronunciar-se sobre la condemna. Preguntat sobre aquesta qüestió, Costa ha dit que com a portaveu "no entrarà en valoracions de la situació personal d'una persona que actua en l'àmbit privat i fa mesos que no forma part del Govern", ha dit.

stats