L'Hospital General finalitza la reforma de la unitat de convalescència per a pacients pluripatològics

S'hi han sumat 30 llits, distribuïts en 12 habitacions dobles i sis d'individuals

Façana de l'Hospital General.
ARA Balears
17/10/2024
2 min

PalmaL'Hospital General ha finalitzat les obres de reforma de la unitat de convalescència per a pacients pluripatològics ubicats a la Unitat de Convalescència A, amb l'obertura de trenta llits. Amb això finalitza el procés de reforma de l'àrea assistencial duita a terme en aquest centre hospitalari destinat a pacients d'atenció intermèdia.

La Unitat de Convalescència A s'ha reformat completament per encabir-hi 12 habitacions dobles i 6 habitacions individuals. A més, s'ha dedicat una zona a rehabilitació funcional i fisioteràpia i disposarà també d'una àrea d'estar comuna. Amb aquesta reforma s'han adaptat específicament els espais a les necessitats d'aquests tipus de pacients comptant amb l'aportació dels professionals de la Unitat. Aquesta unitat està destinada a pacients pluripatològics, amb malalties cròniques complexes i avançades, que habitualment ingressen de manera reiterada per descompensació d'alguna malaltia.

Quatre programes que es recuperen

Amb l'obertura de la Unitat de Convalescència A es recuperen els quatre programes de l'Hospital General que es varen aturar durant la pandèmia de la covid-19 (Ortogeriatria, Neurogeriatria, Cures Pal·liatives i Pacients Pluripatològics). Aquests 30 llits nous han implicat el reforç de la plantilla de treballadors. S'han incorporat quatre infermeres, tres tècnics de cures auxiliars d'infermeria i un zelador.

Als darrers anys l'Hospital General ha reformat la Unitat de Convalescència C (el mes d'abril passat), que va obrir 20 llits per pacients en fase de convalescència i rehabilitació de patologies traumatologies del malalt fràgil (com ara pròtesis de maluc) i neurològiques (com ictus); la Unitat de convalescència B va reformar 17 habitacions dedicades a 24 pacients crònics avançats i complexos. Així mateix, es va dur a terme la reforma integral de l'àrea de Radiologia i Consultes Externes.

La reforma de la Unitat de Convalescència A ha suposat una inversió de 506.620,28 euros. En total, les obres de reforma per adequar les instal·lacions a les necessitats actuals han suposat una inversió d'aproximadament cinc milions d'euros. La renovació està prevista en el Pla d'Infraestructures del Servei de Salut 2024-2027, amb una inversió total de 434 milions d'euros. Concretament, la inversió prevista per als hospitals d'atenció intermèdia és de 207,7 milions d'euros.

stats