L'IdISBa aconsegueix 2,4 d'euros de finançament del Carles III
Amb aquests fons es finançaran nou projectes de recerca i sis contractes de personal investigador, entre altres línies de feina
PalmaL’Institut d'investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa) ha obtingut 2.481.340 euros, en concurrència competitiva, a la convocatòria de l’Acció Estratègica en Salut (AES) 2021 que du a terme l'Institut de Salut Carles III. Segons ha informat la Conselleria de Salut i Consum, amb aquests fons es finançaran nou projectes de recerca, sis contractes de personal investigador, una ajuda per a mobilitat investigadora, la inclusió en dues Xarxes de Recerca Cooperativa Orientades al Resultat en Salut (RICORS), la incorporació d'un grup IdISBa al Consorci Centre de Recerca Biomèdica a la Xarxa de Malalties Infeccioses i una ajuda per a l'adquisició d'equipament científic.
La convocatòria de l’AES es divideix en dos grans programes adreçats, per una banda, a generar coneixement i enfortir les aliances estratègiques institucionals, i per l’altra, a la captació de talent i afavorir-ne l'ocupabilitat. Aquests programes, alhora, es divideixen en diferents subprogrames.
Desglossament
Del Programa Estatal de Generació de Coneixement i Enfortiment del Sistema Espanyol d’R+D+I, l’IdISBa ha rebut 1.790.780 euros. D'una banda, es destinaran 972.257 euros al subprograma estatal de Generació de Coneixement, i finançarà un total de nou projectes centrats en diferents àrees d’interès de l’Institut, des de la resistència antibiòtica i tècnica de diagnòstic de pneumònia fins a projectes sobre malalties relacionades amb l’envelliment i teràpia gènica per a la lluita de la discapacitat de pacients d’ictus.
A través del subprograma estatal d’Enfortiment Institucional, l’Institut ha obtingut 518.523 euros, 425.523 dels quals finançaran la participació d’investigadors IdISBa a la Xarxa de Malalties Vasculars Cerebrals (RICORS ICTUS) i a la Xarxa de Recerca en Cronicitat, Atenció Primària i de la Salut (RICAPPS).
Els 93.000 que falten finançaran el grup de recerca Resistència antibiòtica i patogènia de les infeccions bacterianes, liderat pel Dr. Antonio Oliver per la seva inclusió a la nova àrea de malalties infeccioses del Consorci de Recerca Biomèdica a Xarxa (CIBER).
D’altra banda, a través del subprograma estatal d’Infraestructures, amb el finançament de 300.000 euros, l’IdISBa podrà adquirir l’equip de micro-CT que permetrà oferir als investigadors uns serveis avançats d'imatge preclínica, dels quals no disposa actualment a cap altra institució de les Illes Balears.
Personal investigador
Així mateix, mitjançant el programa estatal de Promoció del Talent i la seva Ocupació en R+D+I, dins del subprograma estatal d'Incorporació, l’IdISBa podrà contractar dos investigadors. Concretament, serà un contracte d'investigador postdoctoral Miguel Servet tipus I, dotat amb 308.600 euros i la intensificació d'un investigador assistencial amb 60.000 euros.
Finalment, a través del subprograma estatal de Formació, l’Institut podrà contractar dos estudiants predoctorals per dur a terme el seu projecte de recerca (179.800 euros), dos professionals amb activitat clínica assistencial per desenvolupar un pla de formació en investigació en salut (130.000 euros) i, a través del subprograma estatal de Mobilitat, un investigador IdISBa podrà fer una estada en un altre centre de recerca amb el suport de 12.160 euros.