L'IES Calvià també diu no a la segregació lingüística: "La llengua no es toca"
Professors del centre demanen una "normalització més valenta" per fer front a la substitució lingüística del català
PalmaUn grup de docents de l'IES Calvià ha mostrat rebuig a la implantació de l'elecció de llengua als centres, en la línia d'altres escoles i instituts que en els darrers dies han fet el mateix. "Professorat de l'IES Calvià manifestam a la Conselleria d'Educació el nostre rebuig al projecte de segregació lingüística", diuen. El context sociolingüístic del municipi de Calvià, "en el qual la substitució lingüística del català està tan avançada", fa necessari que tots els alumnes del municipi "rebin classes en català, ja que, per a molts, el centre educatiu és l'únic espai en què estan en contacte amb la llengua catalana i, per tant, l'única possibilitat que tenen per adquirir-la i ser-ne competents", afegeixen.
A més, manifesten que "l'única manera que els alumnes, en un futur, puguin ser lliures i triar la llengua de la seva vida adulta és dominar, com a mínim, les dues llengües oficials i ningú no els pot eliminar aquest dret ni aquest privilegi". El centre demana que no s'executi la segregació lingüística: "Reclamam una política més valenta en matèria de normalització lingüística perquè el català pugui arribar a tots els alumnes i tota la societat se la faci seva", diuen.
Una llista de centres que no atura de créixer
En els darrers dies, també han mostrat el rebuig a la proposta lingüística del Govern el CEIP Joan Veny i Clar, Nou de Campos, l'IES Santa Margalida, Clara Hammerl i l'IES Can Peu Blanc. Als quatre, diversos docents s'han fotografiat amb pancartes que mostren missatges diferents, però tots a favor de l'escola en català. A l'IES Clara Hammerl del Port de Pollença s'ha optat per 'La llengua no es toca' i a l'IES Santa Margalida per 'Escola en català'. Pel que fa a l'IES Can Peu Blanc, el claustre ha anat més enllà i s'ha pronunciat a X, on ha acompanyat la reivindicació escrita amb la fotografia de grup, també amb un missatge a favor de l'escola en català. "L'IES Can Peu Blanc mostra el desacord amb les decisions preses per part del Govern en matèria lingüística, decisions que segreguen l'alumnat, fan retrocedir el model lingüístic vigent fins ara, ataquen la Llei de normalització lingüística i trenquen el consens educatiu", diu l'institut.
Pel que fa a les dues escoles públiques de Campos, el poble d'on és la presidenta del Govern, Marga Prohens, tots els docents del CEIP Joan Veny i Clar i del CEIP Nou de Campos (encara en construcció) s'han fotografiat junts amb camisetes verdes per llançar un missatge clar, idèntic al de l'IES Calvià: "La llengua no es toca".