Consell de Mallorca
Societat 03/08/2024

L'IMAS demana reunir-se "urgentment" amb el govern espanyol arran de l'arribada de 14 migrants menors

El conseller d'Afers Socials ha demanat a Delegació del govern espanyol una cita per abordar aquesta qüestió

ARA Balears
2 min
La Fiscalia es defensa ara per l’escàndol de prostitució de menors i ataca l’IMAS

PalmaL'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) ha demanat reunir-se "urgentment" amb el govern espanyol, després d'arribar 14 menors no acompanyats a Mallorca les darreres 48 hores. El conseller insular de Benestar Social i president de l'IMAS, Guillermo Sánchez, ha tornat a fer una crida a Delegació del govern d'Espanya a les Balears per poder concertar una cita amb el Govern de Pedro Sánchez, per abordar l'arribada de menors migrants no acompanyats, després que 14 d'aquests menors hagin arribat a Mallorca les darreres 48 hores.

En una roda de premsa, el conseller insular i president de l'IMAS ha actualitzat la situació del sistema residencial de protecció de menors. Així, segons ha detallat, el sistema residencial de protecció de menors de Mallorca atén un total de 603 menors, dels quals 303 són menors migrants no acompanyats, superant el 50%. A més, ha precisat Sánchez, enguany són ja 164 els menors estrangers no acompanyats que han aconseguit la costa de Mallorca, la qual cosa suposa aproximar-se a la xifra de 180 que va ser el total d'arribades de menors estrangers no acompanyats de l'any passat. Amb aquestes dades, ha advertit, s'està "pràcticament en xifres de duplicar les arribades en l'exercici anterior".

Davant aquesta tessitura, ha assenyalat, s'ha hagut de procedir a activar els serveis per a habilitar un dels immobles que el Bisbat de Mallorca havia posat a la disposició de l'IMAS. I, en aquest sentit, ha assegurat confiar que "com més aviat millor", es pugui disposar d'aquest immoble per a derivar a menors a aquest.

Així mateix, aprofitat per a tornar a fer una crida a Delegació del govern, administració a la qual, ha recordat, "ja fa 16 dies que se li va sol·licitar una reunió amb el Govern de Pedro Sánchez i", no obstant això, "encara no s'ha obtingut resposta". Per al conseller insular de Benestar Social i president de l'IMAS, aquesta circumstància demostra que al president del Govern, Pedro Sánchez, "no li interessa el benestar dels menors migrants no acompanyats que arriben a Mallorca". "Es veu que Pedro Sánchez prefereix arribar a acords amb altres comunitats autònomes en matèria de finançament que el perpetuïn a la Moncloa", ha afegit.

En contraposició, ha recordat, "sí que hi ha hagut resposta" a la situació derivada de l'arribada de menors estrangers no acompanyats "per part del Bisbat de Mallorca i del Govern". De fet, i segons ha avançat, "aquest pròxim dimecres hi haurà una reunió de tots els consells insulars amb la consellera de Famílies i Assumptes Socials del Govern per poder abordar aquest tema".

stats