Societat08/06/2021

L'impacte de la 30a Escola de Salut Pública de Menorca superà els 800.000 euros

La 30a edició va mobilitzar més de 900 persones, entre assistents, ponents, coordinadors i acompanyants

Iván Martín
i Iván Martín

MaóL'impacte econòmic de la 30a edició de l'Escola de Salut Pública de Menorca s'eleva a un total de 837.569,57 euros, segons posa de manifest un estudi elaborat per la Universitat de les Illes Balears (UIB). Aquesta xifra, a la qual han arribat les investigadores Marta Jacob i Margarita Payeras, es desglossa pels 609.911,14 d'euros d'impacte directe i la resta pels seus efectes indirectes. Per a l'elaboració de l'estudi s'han realitzat més de 400 enquestes als assistents als cursos i trobades de l'edició celebrada en el Llatzeret de Maó del 16 al 25 de setembre de 2019.

La 30a edició va mobilitzar més de 900 persones, entre assistents, ponents, coordinadors i acompanyants. La despesa mitjana diària per persona i dia dels participants va ser de 152,94 euros. En el cas de les persones procedents de fora de l'illa, la despesa mitjana diària va ser de 160,66 euros. Les responsables de l'estudi constaten que la despesa mitjana realitzada per les persones que prenen part a l'Escola de Salut Pública és sensiblement superior a la despesa diària del turista mitjà que va venir a Menorca aquest mateix any, que se situa en 130,98 euros, o a la del turista de negocis, que fou de 94,16 euros. En restauració, la despesa mitjana ascendeix a 32 euros per persona i dia, en allotjament en 66 euros, 23,24 euros en compres i 18 euros al lloguer de vehicles.

Cargando
No hay anuncios

Les dades obtingudes de l'estudi permeten, a més, traçar un perfil del participant en aquest esdeveniment, amb més de 30 anys de trajectòria. L'assistent tipus és una dona, amb una edat mitjana de 45 anys, que treballa en el sector públic i que procedeix principalment de les Balears, Catalunya o Madrid (el 95,88% dels quals van participar en els cursos són espanyols enfront d'un 4,12% d'estrangers). Les dones participen principalment en qualitat d'assistents, mentre que els homes participen en major mesura com a coordinadors o ponents. Els més joves i els majors de 65 anys són els participants que allarguen més la seva estada a Menorca, especialment en els dies previs a la celebració de l'Escola.

D'altra banda, més del 42% dels participants va viatjar acompanyat per familiars o amics. Hotels i aparthotels van ser els allotjaments preferits, encara que apartaments, hostals i cases vacacionals guanyen adeptes entre els més joves. La majoria d'ells va triar Maó i voltants per a una estada mitjana de 4,5 dies, i la valoració general sobre la satisfacció amb l'allotjament va ser alta (4,3 sobre 5). La gastronomia (86%), les platges (50,28%), les compres i les visites a àrees naturals (30%) van ser les activitats complementàries preferides pels assistents.

Cargando
No hay anuncios

L'estudi sobre l'impacte econòmic és fruit d'un acord de col·laboració signat entre l'Escola de Salut Pública de Menorca i la Universitat de les Illes Balears, a través del Patronato de la Fundación Universidad-Empresa (FUEIB). El cost de l'estudi ha estat de 12.100 euros, import del qual s'ha fet càrrec el Consell de Menorca.