Premis

L'OCB convoca la 37a edició dels Premis 31 de Desembre

El termini per presentar les candidatures és del 21 d'octubre al 15 de novembre.

Un guardó del Premis 31 de Desembre.
ARA Balears
18/10/2024
3 min

PalmaL'Obra Cultural Balear (OCB) ha convocat la 37a edició dels Premis 31 de Desembre. Aquests guardons, que neixen amb la voluntat de reconèixer i estimular les iniciatives individuals o col·lectives que afavoreixin l'ús normal del català a la societat i promoguin la consciència nacional pròpia de les Balears. El termini per presentar les candidatures és del 21 d'octubre al 15 de novembre.

Poden optar a aquests premis totes les persones, grups de persones, empreses, entitats o organismes privats i públics que siguin presentats com a candidats per la Junta Directiva de l’OCB, per qualsevol de les seves delegacions, o per un nombre no inferior a tres dels seus socis, i pels membres del jurat. Així mateix, qualsevol persona pot presentar una proposta de candidatura a la Junta Directiva de l’OCB, que decidirà si l’eleva al jurat del premi. Cada candidatura ha d'anar acompanyada d'un informe que justifiqui i raoni la proposta, el qual s'ha de presentar a la secretaria de l'entitat o a l'adreça secretaria@ocb.cat.

A l’informe s'ha d’indicar el nom del premi al qual opta la candidatura, el nom i els cognoms dels candidats o la denominació de l’entitat proposada, l’adreça completa i el telèfon de contacte de la candidatura, i també aquestes mateixes dades de qui fa la proposta. En el cas del premi Miquel dels Sants Oliver, la candidatura també ha d’incloure el títol de l’obra. El veredicte del jurat es farà públic durant el mes de desembre i els guardons es lliuraran durant la Nit de la Cultura.

Els premis

Els diferents guardons són:

Francesc de Borja Moll

Destinat a premiar una entitat, empresa o organisme públic o privat que hagi destacat a les Balears per la seva dedicació a la normalització de la llengua, la cultura o la identitat.

Josep M. Llompart

Destinat a premiar una persona que s’hagi distingit a les Illes per la seva dedicació a la normalització de la llengua, la cultura o la identitat.

Emili Darder

Premia una iniciativa, experiència o trajectòria personal en el camp de l’educació, l’ensenyament o el lleure i, d’una manera especial, les que tendeixen a fomentar l’ús del català en àmbits educatius formals i no formals.

Climent Garau

Premia les persones o projectes que des de l'àmbit de la comunicació contribueixen a l'ús social de la llengua catalana. El premi és un reconeixement tant a la trajectòria com a la innovació de mitjans de comunicació, productores, programes, professionals, creadors de contingut o plataformes de difusió.

Bartomeu Oliver

Destinat a premiar una iniciativa cívica de dinamització cultural, de recuperació lingüística o de revaloració de la cultura popular, entre altres. També es podrà prendre en consideració un treball que contribueixi a la recerca o a un millor coneixement de l’àmbit en qüestió.

Miquel dels Sants Oliver

Destinat a premiar un treball editat durant el període comprès entre la convocatòria dels premis de l’any anterior i la present i que té com a objecte d’estudi qualsevol de les Illes Balears.

Bartomeu Rosselló-Pòrcel

Dirigit a una persona o un col·lectiu jove que hagi excel·lit en el camp de la investigació, la creació o la dinamització cultural.

Aina Moll i Marquès

Aquest premi reconeix una persona o entitat que s’hagi distingit per dur a terme, des del voluntariat, activitats de promoció, difusió o prestigi de la llengua catalana a qualsevol indret del seu domini lingüístic.

Gabriel Alomar

La Junta Directiva de l’OCB concedeix aquest premi en reconeixement de les aportacions cíviques, culturals i lingüístiques promogudes o protagonitzades per persones o entitats.

stats