OCB
Societat 02/07/2024

L'OCB trasllada al batle de Palma la necessitat de recuperar els dinamitzadors lingüístics i els cursos de català

El president de l'entitat ha destacat la necessitat de donar visibilitat i rellevància a la llengua catalana a l'espai públic

ARA Balears
1 min
Reunió entre el president de l'OCB i el balte de Palma

PalmaEl president de l'Obra Cultural Balear, Antoni Llabrés, ha traslladat aquest dimarts al batle de Palma, Jaime Martínez, propostes per impulsar la presència de la llengua catalana a la ciutat en una reunió a la qual també ha assistit el regidor de Cultura, Javier Bonet. Segons ha informat l'entitat, Llabrés ha remarcat la necessitat de donar visibilitat i rellevància a la llengua catalana a l'espai públic i ha destacat la retolació dels establiments i cartells informatius, en general.

A més, el president de l'OCB ha manifestat preocupació pel procés de substitució del comerç tradicional per altres tipus de negocis més vinculats al model turístic. En aquest sentit, Llabrés ha dit que aquesta tendència ha suposat no només una manca de diversitat comercial, sinó també d'alteracions en el paisatge lingüístic i en l'ús del català en l'àmbit comercial.

Així mateix, durant la reunió, el president de l'Obra Cultural ha demanat a l'Ajuntament la posada en marxa d'iniciatives per fomentar l'ús social de la llengua catalana, especialment entre els col·lectius de persones nouvingudes, recuperant la figura dels dinamitzadors lingüístics, dels cursos de català a diferents barriades de la ciutat i d'activitats que apropin la llengua i la cultura pròpies de Mallorca. Llabrés ha transmès que l'OCB considera "prioritàries" les polítiques que canviïn el paisatge lingüístic de Palma i fomentin el coneixement de la llengua i la cultura pròpies entre la població.

stats