Memòria de Mallorca
Societat 03/05/2024

L'ONU no fa referència a les Balears perquè la denúncia estatal és anterior a l'inici de la derogació de la llei de memòria

L'associació ha convocat una manifestació sota el lema 'La memòria no es toca' el pròxim 2 de juny

ARA Balears
1 min
Rússia veta en el Consell de Seguretat de la ONU la proposta dels Estats Units per no reconèixer el referèndum de Crimea.

PalmaMemòria de Mallorca ha assegurat aquest divendres que l'ONU no es refereix a les Balears en el seu informe sobre les lleis de concòrdia perquè la denúncia estatal amb relació als casos del País Valencià, l'Aragó i Castella i Lleó va ser anterior a l'inici de la tramitació de la derogació, a instàncies de Vox, de la llei de memòria de l'Arxipèlag.

Així ho han explicat en un comunicat, en el qual es refereixen a contactes de l'associació amb el relator de Nacions Unides i en el qual recorden que el registre de Vox de la derogació es va efectuar el 10 d'abril. Memòria de Mallorca insisteix que els informes emesos per Nacions Unides indiquen que les derogacions atempten contra els drets humans pel que també afectaria directament el cas de les Balears.

"Hem advertit al Govern que la derogació registrada en el Parlament és el mateix sistema que ha utilitzat l'Aragó, un dels casos que denuncia l'ONU", han afegit. L'associació insisteix que continuarà defensant els drets de les víctimes i ha animat la ciutadania a sumar-se a una concentració sota el lema 'La memòria no es toca' el pròxim 2 de juny, a les 19 hores.

stats