Català a la sanitat

L'STEI denuncia que llevar el requisit de català a la sanitat "atempta contra la llibertat lingüística"

El sindicat acusa el Govern de "seguir les passes de Bauzá" i demana que "garanteixi els drets dels pacients"

Els metges de la sanitat pública ja cobren bona part de la carrera professional i l’acord suspès hauria suposat cobrar-la del tot.
ARA Balears
29/08/2023
1 min

PalmaDesprés que el Govern eliminàs el requisit del català per treballar a la sanitat pública, l'STEI ha denunciat que els drets lingüístics dels catalans "seran devaluats un cop més". Per això, el sindicat reclama al Govern que "deixi de fer demagògia i de seguir les passes de Bauzá amb un tema tan sensible per acontentar la ultradreta". A més, demanen que "garenteixi els drets dels pacients i que es preocupi per assegurar que es milloren les condicions de tots els treballadors del sector".

Fonts del sindicat expliquen que, segons l'informe del 2022 de l'Oficina dels Drets Lingüístics, la desatenció sanitària de les persones que parlen en català suposa el 20% dels casos totals de discriminació. Davant aquestes dades, l'STEI defensa que "el requisit és la principal garantia contra la discriminació".

S'ha de recordar que el sindicat propi de les Illes Balears ja es va manifestar en contra de l'exempció de català en els processos d'estabilització convocats pel govern progressista. Aleshores, ja es va fer una feina per destriar quines categories sanitàries eren realment deficitàries quant a personal. "Sabem amb precisió que el dèficit de personal està centrat en unes especialitats concretes, que són gairebé les mateixes a tots els territoris de l'Estat", asseguren. Per tant, continuen, "és urgent que deixin de governar pensant en els titulars".

Finalment, l'STEI Intersindical reclama que el Govern promogui una imatge positiva de l'ús de la llengua catalana, una de les millors maneres per integrar-se en la societat de l'Arxipèlag,

stats