L'STEI diu que un decret llei no podrà deixar sense efecte les esmenes de Vox a la Llei de simplificació

El sindicat creu que la millor opció seria incorporar les rectificacions a la Llei de pressupostos o que es faci un nou text jurídic

Els centres educatius no disposen d’eines per verificar el compliment del Decret de mínims.
2 min

PalmaEl sindicat STEI no creu que un decret llei serveixi per deixar sense efecte les 34 esmenes de Vox a la Llei de simplificació administrativa que el PP va aprovar al Parlament per error, i que suposaran la supressió del requisit de català a la funció pública i com a llengua vehicular a l’escola, entre d'altres. “El portaveu del Govern, Antoni Costa, va dir que es farà un decret que donarà seguretat jurídica als canvis, però ho qüestionam. Estam parlant que al Parlament s’ha aprovat un decret llei que s’ha tramitat com a llei, i que incorpora les esmenes de Vox. El Govern diu que immediatament quan es publiqui la llei BOIB farà un decret llei per deixar les modificacions de l'extrema dreta sense efecte. Però un decret llei s’ha de justificar per un criteri d’urgència, i ens demanam quin és aquest criteri d’urgència”, ha explicat Miquel Gelabert, secretari general de l’STEI.

El sindicat considera que el que cal fer per resoldre la situació és tramitar una nova llei ordinària que, tot i que allargaria els terminis, “sí que no es podria qüestionar ni recórrer”. També creu que es podrien incorporar les rectificacions en la tramitació de la Llei de pressupostos. Si finalment totes les esmenes de l’extrema dreta entrassin en vigor, l’STEI avançaria situacions de tensió dins el sector educatiu educativa. “Hi pot haver famílies que qüestionin que els currículums educatius parlin de violència masclista, per exemple”. De fet, algunes de les esmenes de l’extrema dreta modifiquen articles de la Llei d’Educació de les Illes Balears, i en suprimeix termes com 'diversitat sexual' i 'estereotips sexistes', entre altres.

Moneda de canvi?

El sindicat també posa en dubte que els vots a favor del PP als canvis de Vox fossin realment un error. “Tal vegada “l’error” és una moneda de canvi per aconseguir l’aprovació dels pressupostos del 2025, que justament ara s’estan tramitant”, ha exposat Gelabert. En la mateixa línia ha dubtat de les intencions del Govern a partir d’ara. “El vicepresident Costa va parlar que Vox no havia jugat net en la votació. Ens costa creure que siguin tan ingenus de demanar joc net a un partit feixista. Si és així, el que han de fer és rompre tots els acords amb ells”, ha dit Gelabert.

stats