Dia de l'Orgull
Societat 03/07/2024

Le Senne agraeix a Ben Amics el premi Dimoni Rosa: "És un honor servir els ciutadans"

L'entitat li va concedir el guardó per haver destacat en la discriminació del col·lectiu LGTBI

1 min
Muntatge de Ben Amics amb Le Senne maquillat.

PalmaEl president del Parlament, Gabriel Le Senne, ha agraït a l'associació en defensa dels drets LGTBI, Ben Amics, la concessió del Dimoni Rosa amb un missatge a X: "Moltes gràcies! És un honor poder servir tots els ciutadans, sense excepció ni distinció". El text és una resposta a la publicació de Ben Amics en la qual anuncia la distinció a la persona o institució que ha destacat per la seva discriminació al col·lectiu LGTBI. Va acompanyada de la imatge de Le Senne maquillat sobre el fons de la bandera amb els colors de l'arc de Sant Martí i amb figures de dimoni.

Ben Amics ha 'premiat' Le Senne per la seva negativa a desplegar a la façana del Parlament la bandera LGTBI, ja que, segons la seva opinió, vulnerava els principis d'objectivitat i neutralitat de les institucions oficials sobre exhibir ensenyes no oficials.

L'ultradretà va demanar que es declaràs nul l'acord de la Mesa del Parlament, aconseguit amb els vots del PP i del PSIB, per penjar la bandera i va qualificar de "traïció" el vot favorable del PP a la iniciativa. Segons Le Senne, la col·locació de banderes o símbols pertanyents a determinats col·lectius en edificis públics constitueix una "apropiació interessada".

Finalment, el Dia de l'Orgull, el Parlament va lluir la bandera LGTBI a la seva façana.

stats