Els illencs han d'esperar 110 dies per fer-se una intervenció quirúrgica, 23 menys que fa dos mesos

La consellera Patricia Gómez assegura que aquesta disminució dels dies es deu a les tres línies d'acció que es van activar

Quiròfan
ARA Balears
12/07/2022
2 min

PalmaEncara que el temps d'espera per poder anar a una consulta mèdica o fer-se una intervenció quirúrgica encara sigui llarg, en els darrers mesos ha descendit. Així ho ha explicat aquest dimarts la consellera de Salut, Patricia Gómez, que ha comparegut en el Parlament per explicar les actuacions que s’han duit a terme per reforçar el sistema sanitari de les Balears.

En concret, segons la Conselleria, els darrers dos mesos s’ha produït una reducció de sis dies per a una consulta, que actualment se situa en 52 dies, i una reducció de 23 dies per a una intervenció quirúrgica, que se situa en 110.

Aquest descens s'ha produït, segons Gómez, gràcies al pla de xoc que va tenir una inversió de 45 milions d'euros, 18 dels quals van dirigits a remunerar l'activitat extraordinària hospitalària i 27 milions són per a activitat concertada. A més, també s'ha sumat la modificació circuits per filtrar i ordenar la demanda i la contractació que s'ha fet.

Segons la consellera, l'objectiu és tornar als indicadors del gener de 2020 i aconseguir que en el termini d’un any ningú no esperi més de sis mesos per a una intervenció ni dos mesos per a una consulta.

La situació en els hospitals

Gómez també s'ha referit a la situació hospitalària i ha remarcat que els dies "estressants" a Urgències "es viuen des de temps immemorials". "He treballat a Urgències i sé que hi ha dies en els quals pots treballar bé i tranquil·lament, i hi ha dies que és impossible i cal fer-ho tot alhora. Aquests dies són molt estressants i es viuen des de temps immemorials", ha destacat Gómez.

Tot i això, ha admès que hi ha una qüestió que li "preocupa" i que no està resolta, que són les condicions de privacitat i intimitat dels serveis d'urgències. "Crec que ho hem de treballar molt", ha afegit.

En aquest punt, ha reconegut l'increment d'activitat a Urgències que va patir fa dues setmanes Son Espases, sobre el qual ha assegurat que la situació ha canviat aquesta setmana. Així, ha reclamat "no generalitzar" la situació i no dir "que sempre és un desastre".

Així mateix, en la seva intervenció, la consellera ha remarcat que, en aquests moments, l'augment de l'activitat al Servei de Salut es deu, entre altres qüestions, a l'increment de demanda derivada de l'augment de població flotant, al dret al descans i les vacances dels professionals sanitaris i a l'increment dels casos de coronavirus.

stats