HPO
Societat 31/07/2024

Lliuren les claus dels primers habitatges de protecció pública de la legislatura ubicats a Marratxí

Es tracta d'una promoció de 22 habitatges, dos d'ells adaptats per a persones amb discapacitat, a un solar municipal cedit per l'Ajuntament a l'Ibavi

ARA Balears
2 min
El conseller d'Habitatge acompanyat del batle de Marratxí, Jaume Llompart

PalmaEl Govern ha lliurat aquest dimecres les claus de la nova promoció de 22 habitatges de protecció pública (HPO) que l'Institut Balear de l'Habitatge (Ibavi) ha construït a Marratxí, al carrer de Juli Ramis. L'encarregat de lliurar les claus ha estat el conseller d'Habitatge, Territori i Mobilitat, José Luis Mateo, segons ha informat la seva Conselleria en una nota de premsa, en la qual han detallat que el pressupost d'execució del projecte ha estat de 2,38 milions d'euros, sense IVA.

Es tracta d'una promoció de 22 habitatges, dos d'ells adaptats per a persones amb discapacitat, a un solar municipal cedit per l'Ajuntament de Marratxí a l'Ibavi. La superfície construïda és de 2.160 metres quadrats, en planta baixa i un pis, que consta d'habitatges d'entre un i tres dormitoris, amb una superfície útil d'entre 40,8 i 64,5 metres quadrats.

Els habitatges estan destinats al lloguer i tenen, de mitjana, un preu de 484 euros, amb el lloguer més econòmic de 265 euros (despeses de comunitat i assegurança inclosos) i el més car de 630 euros, tenint en compte que els imports finals s'ajusten als ingressos dels llogaters i s'apliquen reduccions. Així, en cap cas el pagament del lloguer podrà suposar que destinin més del 30 per cent dels seus ingressos.

En aquesta promoció s'han adjudicat 16 habitatges als nous llogaters, un dels habitatges adaptats no s'ha pogut adjudicar, i altres cinc s'han cedit a l'Ajuntament de Marratxí, de manera que seran gestionades pels serveis municipals. Així mateix, tots els llogaters han estat residents a Marratxí en els darrers cinc anys, ja que tenen preferència gràcies a l'acord entre el Consistori i l'Ibavi. En aquesta línia, han explicat que entre els llogaters d'aquests habitatges hi ha persones que viuen soles, matrimonis amb fills i dones amb fills a càrrec.

Quant als pisos, n'hi ha 11 de dos dormitoris, sis habitatges d'un únic dormitori i altres cinc pisos de tres dormitoris. A més, la promoció disposa d'11 places d'aparcament, dues d'elles adaptades. Per realitzar aquesta promoció, el Govern i l'Ajuntament de Marratxí van signar un conveni de col·laboració per a la cessió del solar el mes d'abril de 2020 i les obres van començar a finals de gener de 2022, a pesar, segons ha assenyalat la Conselleria, de l'anunci inicial de previsió d'inici durant l'any 2021.

Una vegada acabades les obres el juny, es va realitzar el procés d'adjudicació i la resta de tràmits administratius per fer efectiu el lliurament dels habitatges. A més d'aquesta promoció, l'Ibavi finalitzarà pròximament el procés d'adjudicació d'una altra promoció a Marratxí, de 12 habitatges, en el mateix carrer de Juli Ramis, dels quals ja s'ha fet el sorteig d'adjudicació i se'n preveu el lliurament el mes de setembre.

Igualment, després de l'estiu, es preveu el lliurament d'altres promocions de l'Ibavi, al Molinar, a Palma (57 habitatges), Esporles (18), Puigpunyent (6) i Artà (2). En aquesta línia, des de la Conselleria han destacat que l'Ibavi manté el ritme inversor i actualment té en la seva planificació la construcció de més de 600 habitatges de protecció. També han posat l'accent amb el fet que el Govern ha impulsat altres mesures i programes amb els quals preveu en una primera fase la creació de més de 7.000 habitatges a preus assequibles per a ciutadans residents a les Balears.

stats