Societat 03/07/2024

Llocs per aparcar exclusius per residents: Una de les mesures de Sóller contra la massificació

Els sollerics hauran de tenir una targeta per aparcar a les zones verdes

ARA Balears
2 min
Embossos i cotxes mal aparcats, una imatge habitual a Sóller durant l'estiu

PalmaL'Ajuntament de Sóller ha anunciat una nova mesura per pal·liar els efectes de la massificació turística que viuen els residents. Segons han informat, s'han creat diverses zones verdes d'aparcament repartides per tot el municipi que seran exclusives per a residents. D'aquesta manera pretenen que els residents puguin aparcar sempre al seu poble i que la saturació de vehicles que es viu a Sóller, sobretot, durant la temporada alta del turisme no els provoqui, també, problemes de mobilitat.

D'aquesta manera, el consistori solleric ha detallat que aquestes zones verdes d'aparcament (algunes ja actives des d'aquest dimecres i altres que s'activaran els pròxims dies seran a la plaça Teixidores, el carrer Pere Serra, Els Estiradors, el carrer Cetre, la Gran Via, l'aparcament del Cingle i el carrer Adela Oliver (la placeta de davant la residència Fontsana). Per tal de poder aparcar a aquestes zones els residents hauran de deixar al seu cotxe una targeta que oferirà l'empresa pública Sóller 2010.

Amb tot, des de l'Ajuntament han remarcat en la nota de premsa que aquesta mesura facilita "que els residents puguin trobar aparcament a diferents zones del municipi de manera ràpida". Destaquen que és una "iniciativa molt positiva" davant la problemàtica actual de saturació de vehicles que es viu al municipi i la manca d'aparcament que pareix Sóller durant l'estiu.

Aquesta mesura se suma a les ja existents i anunciades pel consistori després de les queixes veïnals que va rebre el mes de maig. Cal recordar que des del 23 de maig ja està previst una mesura per tancar el túnel si hi ha un embós molt gran i desviar els cotxes que arribin de nou cap a Palma. A més, també s'han instal·lat panells informatius, a l'altura dels jardins d'Alfàbia, per indicar-ne el nivell d'ocupació.

D'altra banda, ja durant el mes de maig el consell de Mallorca va presentar un avantprojecte d'aparcaments dissuasius per distribuir els vehicles visitants en espais habilitats i evitar el col·lapse dels carrers del municipi i de les carreteres que l'envolten.

Amb tot, Sóller i l'Ajuntament continuen fent feina per evitar que la massificació turística i la saturació de vehicles impedeixin als seus residents viure al poble.

stats