El llonguet multiplica per cinc el seu consum gràcies a la ruta que el promociona
Des que el 2015 es va iniciar cada dimecres la ruta de forns que l'ofereixen, la demanda d'aquest pa de Ciutat s'ha disparat
![Ruta del Llonguet de Palma.](https://static1.ara.cat/clip/0c414e8e-cc49-4ef1-bac6-da94c155407f_16-9-aspect-ratio_default_0.jpg)
PalmaEl gerent de l'Associació de Forners i Pastissers de Balears, Pep Magraner, ha informat aquest dimecres que el consum del llonguet ha augmentat cinc vegades des que el 2015 es va posar en marxa a Palma la ruta que ofereix un entrepà fet amb aquest pa palmesà i una beguda per tres euros cada dimecres.
El batle de la capital balear, José Hila, ha expressat el seu suport a aquesta iniciativa fent un recorregut per alguns dels forns que hi participen. El batle i la comitiva han tastat alguns dels entrepans que ofereixen forns tradicionals de Palma com el forn de Ca na Cati, Can Canet, el forn del Sant Crist, el forn Fondo i el forn de Sant Elies.
El regidor de Promoció Econòmica i Ocupació de l'Ajuntament de palma, Rodrigo Romero, ha explicat que l'objectiu de la Ruta del Llonguet és augmentar el consum de pa de qualitat i promocionar els productes locals. En aquesta cinquena edició, la iniciativa de promoció del panet característic de Palma es va posar en marxa al setembre en una trentena de forns i s'allargarà fins al 20 de novembre.
Romero ha assenyalat que s'ha modificat l'inici de la Ruta del Llonguet, que el 2018 va començar a l'agost, per facilitar-hi la participació de més consumidors després de les seves vacances estivals.