Debat de política general
Societat 26/06/2024

Llorenç Galmés assegura que "Mallorca no necessita anar a les fires a cercar més turistes"

El president del Consell de Mallorca ha anunciat també la compra de l'edifici de les Germanetes dels Pobres a Palma

3 min
EuropaPress 6054335 presidente consell mallorca llorenc galmes intervencion debate politcia

PalmaEl president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, ha assegurat aquest dimecres que "Mallorca no necessita anar a les fires a cercar més turistes". En aquest sentit, ha anunciat que la institució insular al 2025 només assistirà a 11 fires turístiques, una xifra que suposa la reducció del 68% respecte del 2019, quan el Consell de Mallorca va participar a 34.

Galmés ha anunciat que el Consell de Mallorca "ja ha començat la transició cap a un nou model de promoció i posicionament de l'illa als mercats internacionals i nacionals". En el mateix sentit, ha assegurat que aquest canvi "ja es nota" perquè de les 29 fires previstes a l'inici del 2024, la institució n'assistirà a 24. També ha explicat que, com a institució insular, es continuarà assistint a les fires "més rellevants però en cap cas per fer la promoció convencional i de sol i platja que s'havia fet fins ara".

Compra de l'edifici de les Germanetes dels Pobres a Palma

Llorenç Galmés també ha anunciat aquest dimecres la creació de 300 places residencials, entre les quals figuren les 50 places que s'incorporen a la xarxa pública amb la compra de l'edifici de les Germanetes dels Pobres de Palma. L'adquisició de l'edifici residencial ha tingut un cost d'onze milions d'euros i es va formalitzar davant notari aquest dimarts. El president del Consell ha assegurat que "falten places tant per majors com per depenents" i s'ha compromès a convertir l'edifici "en un centre sociosanitari de referència".

A més, la reforma del mòdul D de la Llar d'Ancians de Palma aportarà 41 places més; la rehabilitació de la vuitena planta de la Bonanova sumarà 52; i a finals del 2024, o a principis del 2025, s'inaugurarà la nova residència Miquel Mir amb 35 places més. Per altra banda, ha explicat que s'estan construint tres residències més a Ciutat Jardí (que aportaran 120 places), Bunyola i Sant Llorenç. "En total aquesta legislatura crearem prop de 300 places públiques residencials, complint els nostres compromisos, i en deixarem unes 200 més a punt per inaugurar en els pròxims quatre anys", ha insistit.

Puntiró a la venda

En matèria de menors, Galmés ha anunciat que el Consell ha posat a la venda el "xalet de Puntiró" que va comprar l'anterior executiu insular "per un preu molt superior al del mercat amb la idea de fer-hi un centre de menors", perquè l'edifici "mai" podrà complir els requisits per albergar un centre de menors. L'objectiu de la venda és "treure tots els doblers possibles per fer un altre centre".

Per altra banda, ha destacat la posada en marxa del primer 'Pla d'acolliment residencial', per millorar aquest servei que atén uns 500 menors, i d'una campanya per augmentar les famílies d'acolliment que en l'actualitat són 482.

Un discurs groller i decebedor

Per la seva banda, la portaveu del PSOE a la institució insular, Catalina Cladera, ha lamentat que Galmés "no hagi fet referència a Aurora Picornell, filla predilecta de Mallorca que la setmana passada va ser malmenada per Gabriel Le Senne". Cladera ha considerat que el discurs del president del Consell ha estat "groller, decebedor i ple de mentides". "No ha donat cap solució als temes importants que preocupen els mallorquins i mallorquines, com l'accés a l'habitatge", ha recalcat.

"Quina llàstima de president" han estat les paraules del portaveu de MÉS per Mallorca en el Consell, Jaume Alzamora. El portaveu ecosobiranista ha considerat que Galmés és "un president que no està a l'altura de la ciutadania ni a l'altura de les responsabilitats que té". Per part seva, el portaveu insular de El Pi, Antoni Salas, ha opinat que la intervenció de Galmés ha estat "un discurs de tràmit on el PP i Vox han demostrat que no tenen un projecte i on han anat enumerat promeses que en un any encara no han complert".

stats