Maltractament animal
Societat 16/07/2024

"És absolutament vergonyós": Progreso en Verde denuncia un estable a Palma on "malviuen" cavalls de galeres

La formació critica que Cort "permet" que els animals "visquin en unes condicions deplorables" i que "s'incompleixin lleis de protecció animal"

ARA Balears
2 min
Alguns dels cavalls a la finca

PalmaProgrés en Verd ha denunciat un estable al Camí Salard (Palma) on "malviuen" uns cavalls que, asseguren, són de les galeres de Ciutat. Segons ha recollit Europa Press, el partit ha criticat que l'Ajuntament de Palma i la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Medi Natural "permeten" que els cavalls "visquin en unes condicions deplorables i s'incompleixin normatives i lleis de protecció animal". "És absolutament vergonyós", han lamentat.

En aquesta línia, han assegurat que aquests estables no compleixen cap tipus de normativa ni de llei de protecció animal i que les administracions "es renten les mans". Segons la formació, els expedients oberts i les sancions econòmiques "no serveixen de res i no ajuden els animals".

La finca es troba al Camí Salard.
La finca es troba al Camí Salard.

"Si no compleixen amb la llei, s'han d'incautar els cavalls i inhabilitar els conductors perquè no puguin tenir animals", ha assenyalat el president de Progrés en Verd, Guillermo Amengual, qui ha criticat que les mesures de les administracions "són una mostra més del tracte de favor que concedeixen el PP i Vox als conductors de les galeres".

Així mateix, ha apuntat que la majoria dels cavalls de les galeres estan en zones no permeses que ha qualificat d'"estables dels horrors" a la Indiotera i al Camí Salard. Des de la formació han retret als conductors de les galeres de Palma que "es continuïn rient de l'Ajuntament i desafiïn cada dia la Policia Local incomplint l'ordenança de transport de galeres". "Fan el que volen i se'n riuen de tothom. Saben que l'Ajuntament els protegeix i es permeten el luxe de continuar incomplint les normatives i posen en perill cada dia els cavalls i els ciutadans". Finalment, Amengual ha lamentat que aquests conductors "estacionen en llocs no permesos, provoquen retencions de trànsit, discuteixen amb la Policia Local o no donen aigua als cavalls pràcticament en tot el matí".

stats