Societat 29/06/2024

Màlaga s'uneix a les Balears i a les Canàries en la protesta contra la massificació turística

Milers de persones han sortit al carrer per reivindicar l'accés a l'habitatge sota el lema 'Màlaga per viure, no per sobreviure'

ARA Balears
2 min
Milers de persones s'han manifestat contra la dificultat per trobar un habitatge de lloguer a la ciutat.

PalmaMilers de persones han participat aquest dissabte a la manifestació convocada pel Sindicat d'Inquilins de Màlaga sota el lema 'Màlaga per viure, no per sobreviure' per reivindicar l'accés a l'habitatge, enfront dels pisos turístics, i contra l'"expulsió" dels veïns. "Perquè només el veïnatge fa ciutat, perquè les ciutats i els habitatges són per viure i no per especular", han assenyalat. Màlaga s'uneix així a les Balears i a les Canàries en la protesta contra la massificació turística i les dificultats d'accés a l'habitatge que se'n deriven.

Segons ha recollit Europa Press, han estat "almenys 25.000 persones" que han participat en aquesta manifestació, que ha partit de la plaça de la Merced de la capital malaguenya; mentre que, segons les dades de la Policia Nacional, han estat unes 5.500 persones.

Així, han defensat que Màlaga torni a ser una ciutat "digna de ser habitada" i han expressat que amb aquesta manifestació han aconseguit "posar el problema estructural de l'habitatge i les desigualtats que genera el monocultiu turístic en el centre del debat públic"; encara que asseguren que no volen quedar-se només aquí.

En un manifest llegit a la concentració, han assegurat que aquesta mobilització neix "d'un profund malestar àmpliament compartit: la impossibilitat d'accedir a un habitatge, l'expulsió dels veïns dels seus barris, el tancament dels comerços locals, l'explotació dels treballadors d'aquesta ciutat turística, l'abús sistemàtic a inquilins amb preus i contractes impossibles, la ràbia de veure com ens arrabassen la ciutat i els nostres llaços de veïnatge".

A més, han fet una crida a tota la ciutat i un avís als governants: "Això només acaba de començar". "Defensarem fins al final la funció social de l'habitatge, el dret a la ciutat i tot el que ens intenten arrabassar: la ciutat de les veïnes, els nostres barris, les nostres cases, les nostres vides", han conclòs.

stats