Senderisme

Mallorca completa l'homologació de l'itinerari principal de la Ruta de Pedra en Sec

Afecta vuit etapes del recorregut que travessa la serra de Tramuntana, amb una longitud de 137 quilòmetres

Ruta Pedra en Sec
ARA Balears
26/10/2024
1 min

PalmaEl Consell de Mallorca i la Federació Balear de Muntanya i Escalada (FEBME) han completat l'homologació de l'itinerari principal de la Ruta de Pedra en Sec (GR 221), que afecta vuit etapes del recorregut que travessa la serra de Tramuntana, amb una longitud de 137 quilòmetres. D'aquesta manera, ha quedat homologat definitivament per la FEBME el tram d'aquesta ruta entre la Trapa, al terme municipal d'Andratx, i el Port de Pollença, a més de la variant del pas Llis entre Cúber i el refugi de Tossals Verds.

Les noves senyalitzacions.

La jornada d'homologació s'ha celebrat al refugi de Son Amer (Escorca) i hi han assistit diversos batles i regidors d'alguns dels municipis on discorre la popular ruta de senderisme, a més d'altres autoritats i representants dels Bombers de Mallorca i de la Guàrdia Civil. Amb aquesta homologació, s'ha ampliat a 60 quilòmetres l'itinerari homologat de la GR 221.

La senyalització d'aquestes etapes ha permès donar continuïtat a l'itinerari que es va començar a crear fa més de dues dècades. Fins ara, aquesta ruta tenia 80 quilòmetres homologats per la federació el març del 2023.

stats