Societat 05/08/2024

La nova acció contra la massificació serà al balneari 6 de l'Arenal

Mallorca Platja Tour fa una crida per ocupar pacíficament aquest diumenge 11 d'agost la zona del bar popular entre els alemanys a la qual "ja no hi van els mallorquins"

2 min
Tres turistes alemanys a la zona del Balneari 6.

PalmaMallorca Platja Tour ha anunciat una nova protesta contra la saturació turística aquest diumenge, 11 d'agost, a l'Arenal. Concretament, la concentració es durà a terme al balneari 6, entre les 11 i les 13 h. L'organització vol continuar mostrant "el problema de massificació i com el model de turisme actual afecta la vida dels residents", després d'haver fet el mateix a la Ràpita i al Caló del Moro.

"Hem escollit l'Arenal com un símbol diferent, de platja de borratxera, a la qual els mallorquins ja no hi van". En el cas del Caló del Moro, era el símbol d'un "espai natural saturat", expliquen des de la plataforma. "A Mallorca no hi ha ningú que no conegui el balneari 6", apunten també com a motiu de l'elecció, i afegeixen que és una de les zones més tensades de Platja de Palma, pel fet que "se l'han apropiat els alemanys".

Amb una estètica retro, el col·lectiu ha anunciat la concentració com una "trobada especial", sota la frase 'Un banyo com quan érem petits...' i el lema en què s'emmarquen les accions 'Ocupem les nostres Platges'. "Hem escrit l'Arenal en castellà per fer una picada d'ull als anys 60 i 70, com un homenatge a la Mallorca de quan érem petits", asseguren sobre la zona d'un bar conegut a Alemanya com a Ballermann 6.

Des de la plataforma remarquen que han comunicat la mobilització a la Delegació del govern espanyol a les Illes i que els ha donat el vistiplau. A la darrera concentració, al Caló del Moro, agents de la Guàrdia Civil es varen personar a la cala i varen demanar el DNI a diversos assistents "per intentar saber qui eren els promotors de la manifestació". El delegat del govern espanyol a les Balears, Alfonso Rodríguez, va assenyalar que aquest era el procediment habitual en aquests casos perquè no hi havia hagut comunicació prèvia per part de l'organització. "No volem problemes per als assistents", han manifestat des de Mallorca Platja Tour.

Així mateix, han criticat la inacció del Govern. "Anuncien molt, però no ho duen a terme. Zero mesures i zero compromisos. Fan moltes reunions, però no hi ha canvis o previsions de canvis", lamenten.

stats