Manacor instal·larà càmeres policials per combatre els problemes de seguretat

L’Ajuntament ja fa feina en el plec de condicions que permeti la col·locació de quatre punts de control abans d’acabar l’any i amb 15.000 euros de pressupost

Manacor instal·larà càmeres policials per combatre els problemes de seguretat.
Sebastià Vanrell
02/10/2024
2 min

ManacorL’Ajuntament de Manacor instal·larà quatre noves càmeres de seguretat per poder controlar els problemes de seguretat dels diferents punts conflictius que la Policia Local ha detectat durant els darrers anys i que necessiten ser corregits. Una feina complementària a la dels agents municipals que ja disposa d'una partida pressupostària i que començaria a funcionar abans que acabi enguany.

Les càmeres estan concebudes per ser punts mòbils i autònoms, amb la qual cosa s’entén que podran anar canviant de posició segons les necessitats. Segons explica el regidor responsable de la Policia Local, Mateu Marcé, ja es tenen tots els permisos necessaris i ara només s’està pendent d’acabar de redactar el plec de condicions, col·locar les càmeres i activar-les. Un projecte que té una partida pròpia d’un poc menys de 15.000 euros.

Demanat sobre si la compra dels dispositius ve arran dels problemes denunciats recentment pels veïns de la zona de la plaça de la Constitució (popularment anomenada de les Verdures), el regidor assenyala que les càmeres ja estaven encarregades d’abans dels incidents fets públics pels mitjans de comunicació, “però també serviran per dissuadir de comportaments inadequats i detectar conductes incíviques”, diu Marcé que recorda que ja hi ha altres municipis mallorquins com Palma i Inca que ja han instaurat aquests tipus de càmeres.

Augment policial

“Pel que fa als renous i a les bregues nocturnes dels voltants de la plaça de les Verdures, fa temps que l’Ajuntament hi fa feina. Si m'ho demana a mi, li diré que la Policia Local ha augmentat la seva presència al centre de la ciutat i cada vegada que hi ha hagut algun incident, han acudit a la crida dels veïns i han obert les diligències pertinents; a partir d’aquí hem d’anar reconduint la situació”.

I és que lluny d’apagar-se o fer-se més petits, els problemes relacionats amb la marxa nocturna de determinats establiments del centre de Manacor han continuat amb molèsties constants de divendres a diumenge i fins a altes hores de la matinada. Una demanda que ha recollit el Partit Popular local, que en el pròxim ple municipal d’octubre previst per dilluns, sol·licitarà al Consistori un control més efectiu d’horaris i condicionants que aquests tipus de locals han de complir i que, segons el grup popular, ni respecten ni en són requerits.

Els veïns per part seva confien que la instància registrada fa ara un mes tingui efecte i que un cop passats els 30 dies que havien donat a l’Ajuntament de termini per arreglar les coses, tant les càmeres com la promesa de declarar l’espai conflictiu com a zona de protecció acústica siguin efectives en qüestió de setmanes, fet que hauria d'implicar de manera clara una reducció dels horaris de tancament dels locals situats al radi d’acció de la normativa. El que també té clar el Consistori és que, un cop aprovat el nou text restrictiu, no es permetrà donar llicència a nous locals d’oci, el que exclou bars, cafeteries i restaurants.

stats