TIB

Un manacorí es tatua un tren del TIB per la seva padrina: "Sempre l'agafava amb ella perquè em duia a veure món"

Carlos Cano reclama que se'n millorin les freqüències a l'estiu i s'hi reguli l'afluència de turistes

El tatuatge que el manacorí s'ha fet a la cuixa esquerra
2 min

Palma"Sí, es real", contesta el manacorí Carlos Cano quan li demanen pel tren antic del TIB (Transport de les Illes Balears) que duu tatuat a color a la cuixa esquerra. Sempre li han agradat els tatuatges perquè troba que defineixen "bastant" a les persones, i com que té una amiga que s'hi dedica, de tant en tant se'n fa un. Però aquest té un significat "especial" per a ell. "Sempre he viscut devora l'estació de tren de Manacor i amb la meva padrina sempre l'agafàvem per anar a Palma, a sa Pobla i on fos, perquè em duia a veure món. M'ho vaig tatuar perquè em recorda a aquella època familiar", conta.

A més exposa que s'ho ha fet recentment perquè volia que la seva padrina ho veiés. "Reflecteix una experiència dels dos", diu. La reacció de la padrina va ser d'allò més emotiva perquè fins i tot "va plorar de l'emoció".

Cano recorda com si fos ara que de petit comprava joguines de busos i imaginava que eren el del TIB. "Per jo aquest servei de transport és més que trens i busos", recalca. Tot plegat, ha fet que s'ho gravi a la pell per sempre, encara que confessa que els seus amics "se solen mofar un poc". "El disseny no els va agradar molt, però el significat sí", afegeix. L'esbós del tatuatge li va fer una amiga seva, que és dissenyadora gràfica, a partir de fotografies que ell tenia del tren antic. La sessió de tinta va durar gairebé "tot el capvespre" perquè era el primer tatuatge que Cano es feia a color, i volia "anar amb calma".

Fotografia de la primera vegada que Carlos va pujar a un tren del TIB amb la seva padrina

Tot i estimar el TIB fins al punt de tatuar-se'l, admet que "pot millorar les freqüències a l'estiu". També troba que s'ha de regular l'afluència de turistes que hi ha als busos del TIB. "N'he agafat molts per anar a fer feina, i sempre has d'anar dret i és un caos. Això no ajuda que la gent agafi el transport públic", denuncia. Malgrat tot, recalca que li agrada molt anar amb transport públic. "El que més m'agrada és seure i veure el paisatge. Veure el Pla de Mallorca, la vida a Lloseta, la gent que va de compres al Mallorca Fashion Outlet...", exposa. Ara que viu a Barcelona i ha provat altres mitjans de transport públic com el metro, que l'utilitza cada dia, diu que la seva línia preferida és l'L1, però insisteix que el TIB li agrada més.

Després de tants d'anys d'anar amb els trens i busos del TIB, el manacorí recorda un parell d'anècdotes que li han passat tant en el tren com en el bus. "El 2018, un dia que anava a la UIB, el tren va fer guspires i es va pegar un poc de foc, quasi res", comenta.

stats